Čistenie odtokov dažďovej vody pod predným sklom
+7
jirkaol
danstav
Jongo
svar
jaris
vecino
MartinLM-SK
11 posters
Strana 1 z 1
Čistenie odtokov dažďovej vody pod predným sklom
Ahojte, skôr ako ma prekvapí voda v podlahe rozhodol som sa skontrolovať priechodnosť odtokov dažďovej vody v priestore pod predným sklom.
Potrebný čas : cca 2 hod.
Náklady : 0,- Sk
Potrebné náradie okrem vysávača :
prstencový kĺúč 16, hviezdicový bit, nádstavec na matku 10
Neočakávajte žiadne úskalia. Všetky skrutky a matky sú jasne viditeľné, nič netreba hladať, ani špekulovať ako a čo zdemontovať. Otvorte prednú kapotu vozidla :
Zdemontujte pravý plastový diel :
Zdemontujte komplet stierače. Ramená stieračov sú osadené v drážkovanom kónuse. Je ich potrebné po odskrutkovaní matky s použitím väčšej sily opatrne vykývaním uvoľniť. Pri opätovnom nasádzaní ramien stieračov sa riaďte podľa značiek na prednom skle :
Zdemontujte zvyšok plastového krytia :
Po oboch stranách, hneď vedľa horného uchytenie predného tlmiča sa nachádzajú po dva odtokové otvory. Keď som ich zalial vodou, tá cez ne odtekala popod plastové obloženie predného blatníka von z auta. Pre lepšiu orientáciu som do otvorov zastrčil skrutkovače :
Detail otvorov :
Takto som to mal zanesené ja :
Pred a po vyčistení :
Pri skladaní postupujte v opačnom poradí. Veľa zdaru!
Potrebný čas : cca 2 hod.
Náklady : 0,- Sk
Potrebné náradie okrem vysávača :
prstencový kĺúč 16, hviezdicový bit, nádstavec na matku 10
Neočakávajte žiadne úskalia. Všetky skrutky a matky sú jasne viditeľné, nič netreba hladať, ani špekulovať ako a čo zdemontovať. Otvorte prednú kapotu vozidla :
Zdemontujte pravý plastový diel :
Zdemontujte komplet stierače. Ramená stieračov sú osadené v drážkovanom kónuse. Je ich potrebné po odskrutkovaní matky s použitím väčšej sily opatrne vykývaním uvoľniť. Pri opätovnom nasádzaní ramien stieračov sa riaďte podľa značiek na prednom skle :
Zdemontujte zvyšok plastového krytia :
Po oboch stranách, hneď vedľa horného uchytenie predného tlmiča sa nachádzajú po dva odtokové otvory. Keď som ich zalial vodou, tá cez ne odtekala popod plastové obloženie predného blatníka von z auta. Pre lepšiu orientáciu som do otvorov zastrčil skrutkovače :
Detail otvorov :
Takto som to mal zanesené ja :
Pred a po vyčistení :
Pri skladaní postupujte v opačnom poradí. Veľa zdaru!
Naposledy upravil MartinLM-SK dne Sat Jul 18, 2009 9:56 am, celkově upraveno 1 krát
MartinLM-SK- Poeet p?íspivku : 189
Registration date : 05. 11. 08
Re: Čistenie odtokov dažďovej vody pod predným sklom
Můžu se zeptat jak sundat ty stěrace ? Je na nich potřeba něco povolit anebo je můžu jen silou vytáhnout směrem nahoru ? Zkoušel jsem to, ale drží fest. díky
vecino- Poeet p?íspivku : 170
Registration date : 24. 03. 09
HOY, tak jak píše o kousek výš Martin, povolit matku a nestydět se zabrat směrem nahoru. Pokud nebyly delší dobu sundané, drží potvory. Než je tam vrátíš, stačí máznout nepatrně grafitkou a příště vyskočí samy.
jaris- Poeet p?íspivku : 256
Registration date : 18. 01. 09
Tak jsem to nakonec zvládnul ... ty stěrače držely jak přikovaný, ale nakonec jsem je udolal. Paráda ... Martine díky za návod.
vecino- Poeet p?íspivku : 170
Registration date : 24. 03. 09
Když něco nejde silou, tak je potřeba použít sílu ještě většívecino napsal:Tak jsem to nakonec zvládnul ... ty stěrače držely jak přikovaný, ale nakonec jsem je udolal. Paráda ... Martine díky za návod.
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
Odtoky
Pri prejazde zákrutami počujem v kabíne akoby prelievať sa vodu.
Myslíte, že to môže byť spôsobené zanesením odtokov a zdržiavaním sa nejakej zvyškovej vody v priestore pod čelným sklom?
Myslíte, že to môže byť spôsobené zanesením odtokov a zdržiavaním sa nejakej zvyškovej vody v priestore pod čelným sklom?
Jongo- Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 27. 11. 09
Tak jsem dnes také absolvoval tuto fázi přípravy na zimu. Navíc jsem použil kompresor, jeden z odtoků nešel jinak zprůchodnit.
Děkuji za návod ;-)
Děkuji za návod ;-)
danstav- Poeet p?íspivku : 37
Registration date : 03. 10. 13
Tak jsem o víkendu čistil ty kanálky a jeden ne a ne povolit, potvora, pořád mi tam stála voda. Nezbylo mi nic jiného, než sundat kolo, sundat podběh, (všechny ty plastovy čudliky co ho drží se podařilo zachránit), objevil jsem toto viz odkaz. http://jirkaol.rajce.idnes.cz/Renault_Scenic_II_1.9_Dci_r.v._2004#20140601_142354.jpg
Dávám to sem pro ilustraci, aby jste viděli, jak ta hadička asi vypadá a jaký má tvar. Nechtějte vědět co všechno za bordel tam bylo.
Za to rajče sorry, ale na Imageshack už mi to nějak nejde uložit. Jo trial verze je fuč...
S pozdravem Jirkaol
Dávám to sem pro ilustraci, aby jste viděli, jak ta hadička asi vypadá a jaký má tvar. Nechtějte vědět co všechno za bordel tam bylo.
Za to rajče sorry, ale na Imageshack už mi to nějak nejde uložit. Jo trial verze je fuč...
S pozdravem Jirkaol
jirkaol- Poeet p?íspivku : 63
Registration date : 20. 09. 13
Kluci nemáte náhodou někdo ještě ty obrázky? Dnes se mi vyvalila voda na nohy. Jde slyšet i jak voda přetéká tam a zpátky někde v předním prostoru. Popsané je to pěkně, ale obrázky by přeci jen bodly... Předpokládám, že do rána bude v autě kaluž jako kráva, takže se do toho budu muset zítra pustit. Bohužel mám odpolední, tak doufám, že to stihnu. Jen jedna taková perlička. Když jsem zapnul topení, tak jsem slyšel, jak to tu vodu asi nasálo, protože to mělo takový zvuk. Už od koupě mi nefunguje rychlost otáček topení na 2. Dnes jak jsem jel z práce to normálně začalo fungovat. Po příjezdu domů už to zase nefunguje :-( Jsem myslel, že to ta voda nějak opravila.
Popenec- Poeet p?íspivku : 667
Registration date : 24. 07. 09
Tak hotovo. Za půl hodiny nebylo co dělat. Nejhorší ze všeho bylo sundat sterace. Jinak i dle popisu bez obrázků to je pohoda. Takže Martinovi velké díky za postup.
Popenec- Poeet p?íspivku : 667
Registration date : 24. 07. 09
V sobotu jsme dělali rozvody a také jsem objevil tu hadičku co vede z odtoku. Nebyla ani moc zanesená, ale byl tam hnusnej sliz. Pro jistotu budu postupovat podle návodu výše.
karloscz- Poeet p?íspivku : 161
Registration date : 13. 11. 16
Hoj. Fotky v úvodním příspěvku nejdou otevřít, tak vkládám vlastní odkaz.
http://www.rajce.net/a13634660
karloscz napsal:Hoj. Fotky v úvodním příspěvku nejdou otevřít, tak vkládám vlastní odkaz.
TAK UZ ANI TIETO FOTKY TI NEFUNGUJU
Domiq07- Poeet p?íspivku : 65
Registration date : 18. 09. 16
Tak ti nevím chlape. Zkoušel jsem odkaz a vše funguje
Karlosczi je to v pohodě, neděs se, kdoví na co koukal chlapec... no a když odstrojí tak uvidí..
maky- Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10
tak sorry chlapci asi to nefunguje len mne. skusal som aj cez iny prehliadac a proste mi nacitava a nacitava a nic nenacita a v pohode maky, ked som odstrojil tak iba trosicku ihlicia
Domiq07- Poeet p?íspivku : 65
Registration date : 18. 09. 16
Tak vidíš Domi, a když přestaneš jezdit šukat do lesa tak budeš mít navždy pokoj...
maky- Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: