Filtr nafty GS III 1.9dCi
3 posters
Strana 1 z 1
Filtr nafty GS III 1.9dCi
Mám dotaz, měnil jste již někdo filtr nafty na GS III 1,9 dCi rok 2010. Mění se celý filtr nebo jen vložka?
Jinak jsem měnil olej v motoru, to je pohoda ale vyndat olejový filtr bylo velmi složité. Vrchem není ani na vložku vidět natož se kní dostat a zespodu jsem ji vytočil ale nešla ven. Vede tam hadice s vodou z motoru a trubka od klimatizace. Nakonec jsem trubku od klímy násilím odehnul a upevňovací svorku hadice otočil a dostál filtr ven. Olej až v rukávech. Nový filtr ( BOSCH)je menší a tak pro příště bude pohoda. Vzduchový filtr byl vyměněn dřív než u GS II. Oddělá se těsnící guma, středový díl krytu a odšroubuje se filtr. Výměna do 15 min.
Zdraví Vašek
Jinak jsem měnil olej v motoru, to je pohoda ale vyndat olejový filtr bylo velmi složité. Vrchem není ani na vložku vidět natož se kní dostat a zespodu jsem ji vytočil ale nešla ven. Vede tam hadice s vodou z motoru a trubka od klimatizace. Nakonec jsem trubku od klímy násilím odehnul a upevňovací svorku hadice otočil a dostál filtr ven. Olej až v rukávech. Nový filtr ( BOSCH)je menší a tak pro příště bude pohoda. Vzduchový filtr byl vyměněn dřív než u GS II. Oddělá se těsnící guma, středový díl krytu a odšroubuje se filtr. Výměna do 15 min.
Zdraví Vašek
DV- Poeet p?íspivku : 31
Registration date : 17. 03. 09
Re: Filtr nafty GS III 1.9dCi
Výměna olejového filtru na GSIII je 05 nutná demontáž spodního krytu motoru????, já si koupil čerpadlo na odsání oleje a tak si myslím, že ty rukávy až na filtr budou v pohodě???, jo a dej nějakej návod s foto asi nemáš , co????
maky- Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10
Samozřejmě se musí sundat spodní kryt motoru, ale to je 6 nebo 7 šroubků i vypuštění oleje je v pohodě - vytočit vypouštěcí šroub na čtyřhran a myslím že je to lepší než odsávačka, po ní tam zůstane a dně vany dost oleje. Ale jak jsem uvedl problém byl vyndat olejový filtr. Teď co jsem to upravil je to již rovněž v pohodě. Fotky nemám, protože to bylo narychlo a foťák jsem neměl po ruce. Tak příště.
Zdraví Vašek
Zdraví Vašek
DV- Poeet p?íspivku : 31
Registration date : 17. 03. 09
Ahoj chci se zeptat zda uz nekdo menil na GS III naftový filtr u 1.9 dci nebo 1.5 dci je to stejne. Jde mi o to jak to odvzdusnit. Neni vyjimatelna vlozka ale celej komplet. U GS II jsem to udělal hned. Odvzdusnuje se to? Diky.
Krvesaj- Poeet p?íspivku : 8
Registration date : 21. 10. 12
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: