Grand Scenic&ScenicII
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá

+3
svar
R-ježek
František
7 posters

Goto down

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá Empty Ovládání zadních oken-pojistka dobrá

Příspěvek  František Mon Jul 21, 2014 3:13 pm

Zdravím renaulťáky. Tento dotaz se týká Renault Grand Mégane Scénic II r.v. 2007.
Mám dotaz ohledně ovládání zadních oken. Dlouho tu na toto téma neodpovídal ,tak zakládám nové "vlákno" aby bylo viditelné. Celá elektrika funguje jak má, aspoň si to zatím myslím, ale nefungují mi zadní okna. Ovladačem s dětskou pojistkou to není, pojistka 40A je taktéž dobrá (i obě 25 jsou OK).Konektory pod spínači v madlech dveří zkontrolované a také se zdají OK. Co teď? Sundat a zkontrolovat připojení k motorkům ? Jsou tu popsány vady prasklých vodítek uvnitř dveří apod. ...ale obě okna najednou Shocked  ?
Nějaký nápad či rada nebo dokonce řešení? Samozřejmě řešení u Renaultu service je vždy... affraid 
Děkuji František

František

Poeet p?íspivku : 6
Registration date : 20. 07. 14

Návrat nahoru Goto down

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá Empty Re: Ovládání zadních oken-pojistka dobrá

Příspěvek  R-ježek Mon Jul 21, 2014 5:03 pm

Ahoj Františku, tak já měl zrovna nedávno rozebrané zadní dveře. Něco mi mlátilo a rachtalo, když bylo zadní okno dole. Odšroubovaná matka pojezdu okna. Jestli nejde ovládat okna ani od řidiče a máš jinak vše zkontrolované , tak už jen ty motorky ale je divné, že obě strany najednou. Ještě taková houpá otázka, když byly ty zadní čudle rozebrány, tak komplet na prvočinitele? Já kdysi měl problém se samosjezdem okna u spolujezdce a rada v Renaultu výměna spínačů u řidiče a spolujezdce. To je ranec a tak mi to nedalo a kontaktol tomu pomohol. Komplet jsem všechny spínače vpředu i vzadu rozebral, prostříkal co šlo kontaktolem a po chvilce spouštění nahoru a dolů se to rozchodilo a okno už přes rok samovolně nesjelo. Možná to pomůže. A při montáži zpět nesplést zastrčení konektoru do ovladače aby to nebylo obráceně. Pak to chodilo obráceně. Možná oxidace v ovladači a na konektoru se to nepozná. Kontaktol to odstraní.
R-ježek
R-ježek

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 30. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá Empty Re: Ovládání zadních oken-pojistka dobrá

Příspěvek  František Mon Jul 21, 2014 6:08 pm

Zdravím a děkují za reakci. No abych ti pravdu řekl tak nevím co tím myslíš na prvočinitele v konektoru.. ;-) Oba ty konektory jsou čisté, stříbrné (se zdají býti ;-) ) jestli jsou ty špatně zapojený to asi jen tak nezjistím, pááč elektrika není zrovna můj obor. Ještě mně napadlo zda-li by to nemohlo býti i (nevím jak to tam uvnitř vypadá) konektorem v madlu u řidiče?? Ale jak se tam dostanu zatím nevím. Díky za další reakci a nápady.

František

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Mon Jul 21, 2014 8:31 pm

Už to tu bylo někde popsaný, paseku dělal konektor pod sedákem řidiče
svar
svar

Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  František Tue Jul 22, 2014 7:46 am

Děkuji, ale ještě co je to sedák řidiče? Kdepak to najdu? Díky.

František

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Tue Jul 22, 2014 1:05 pm

sedák řidiče je ta věc na kterou si pokládáš za volantem zadek!!!!!!
maky
maky

Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  František Tue Jul 22, 2014 1:16 pm

Laughing  ahahahahaha Laughing  takže pod sedačkou řidiče je nějaký konektor? OK jdu se na to What a Face kouknout, už přestalo pršet. Ale tam jsem našel jenom nějaký "šuplík" , žádný konektory,elektriku.... ? Question Díky

František

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Tue Jul 22, 2014 4:52 pm

Aten šuplík je prázdný, nebo v něm máš zásobník na CD,  no hochu milej, to musí sedačka ven, ale opatrně... přečti si tady  návod!!! sou tam čidla airbagu!!! a předpínačová pyropatrona!!! tak aby ses na páse neuškrtil!!! ( 3x čti, jednou rozebírej!!!!!)
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  František Tue Jul 22, 2014 5:00 pm

Smile  no ten šuplík je zatím prázdnýLaughing  Tak to bude horor sedačka ven... affraid  Tak zatím dík  Ovládání zadních oken-pojistka dobrá 38652 

František

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Tue Jul 22, 2014 5:59 pm

prdlajs horor sou to 4 šrouby, akorát opatrně!! a nevyndavat!!! vyhodit sedadla v prostřední ředě a tu přední sedačku položit místo nich a neoddělávat pás!.pod sedačkou je kobereček ten rozhrneš a seš na desce s pojistkama.
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  František Tue Jul 22, 2014 6:19 pm

No teda díky za podporu aspoň psychickou, ale ...ale uvidím no.  scratch 

František

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  petr novy Sun Apr 05, 2015 6:19 pm

..ahoj , tak jsem taky koukal na ty konektory a hledal možnou příčinu nefunkčního ovládání zadních stahovaček..

Zadní pravá nelze ovládat vůbec - předcházelo tomu poškození toho plastového unašeče skla a zadrhání lanka....pak motůrek šel chvilku ovládat pouze z předku a teď vůůbec nic..

Zadní, levé nefunkční stahovačce z místa zadních dveří předcházelo - šlo, nešlo, šlo, nešlo, nešlo, nešlo, nejde :-) ale od řidiče to jde...

dnes jsem repasoval obě stahovačky, výměna obou plast. unašečů..práce pohoda..ale zlobí ovládání...

Zadní levá lze spouštět pouze od řidiče, a zadní pravá, vůbec.
Motůrky jsou ok a ovládání na zadních dveří je také ok..vypadá to na nějaký konektor... rozpojil jsem a opět spojil spojku u zadních pravých dveří, ale bez výsledku.

Pod sedačkou jsou konektory a pojistky..viz foto, tak prosím radu, která je ta problémová :-)

dík

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá 24zghza
Ovládání zadních oken-pojistka dobrá 23ubre9
Ovládání zadních oken-pojistka dobrá 1gq64x
Ovládání zadních oken-pojistka dobrá I1e4up
petr novy
petr novy

Poeet p?íspivku : 267
Registration date : 28. 12. 13

http://www.fotopetrnovy.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  danstav Mon Apr 06, 2015 7:34 pm

Mrkni na ten velkej konektor co spojuje přední a zadní svazek. Budou za zoxidovaný piny a možná ulámaný drátky. Taky jsem to tak měl. Vyřešila to čokoláda u ulámanejch drátků a kontaktol. On je ten konektor nepochopitelně na boku takže minimálně v zimě, když je okolní filc nacucanej vodou, je pernametně ve vlhku.
danstav
danstav

Poeet p?íspivku : 37
Registration date : 03. 10. 13

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  petr novy Mon Apr 06, 2015 7:48 pm

ahoj..hned ve středu to rozeberu a po ruce budu mít kontaktol :-) jsem zvědav, co vše začne fungovat :-) dík za radu a s výsledkem se podělím.. P.
petr novy
petr novy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  petr novy Tue Apr 07, 2015 7:40 pm

PROBLÉM VYŘEŠEN.
dík za tip...skutečně konektor pod sedačkou je na nevhodném místě, a veškeré problémy s elektrikou v zadní části vozu, má příčinu právě ve zmíněném konektoru...

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá 25iapg9

Ovládání zadních oken-pojistka dobrá 10cqg6e
petr novy
petr novy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Tony Sat Dec 26, 2015 11:47 am

Zdravím mám R GRANT SCENIC ll 2004 tak taky jsem přišel o svorkovnici 5 drátu upadlo. Na svorkovnici mi upadly drátky na poz. č 12 13 14 15 16 . Vše jsem napájel zpět a ono je někde chybička ,už jsem bezradný co je špatně.:-( Když u řidiče zmáčknu zadní pravé okno nahoru jede dolu a když dolu tak taky jede dolu. Když na zadních pravých dveřích zmáčknu spínačem aby jelo nahoru jede nahoru ,když má jet dolu taky jede nahoru. Po přečtení všech možných diskuzí jsem na nic nepřišel. Dráty mám podle knížky(barvy). 100x jsem to kontroloval a na nic nepřišel. Tohle auto je opravdu pro kutily ,už jsem tam opravil kde co od palubky co přestala jít až po klimu co nešla.

Tony

Tony
Tony

Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 07. 07. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: