Ovládání zadních oken-pojistka dobrá
+3
svar
R-ježek
František
7 posters
Strana 1 z 1
Ovládání zadních oken-pojistka dobrá
Zdravím renaulťáky. Tento dotaz se týká Renault Grand Mégane Scénic II r.v. 2007.
Mám dotaz ohledně ovládání zadních oken. Dlouho tu na toto téma neodpovídal ,tak zakládám nové "vlákno" aby bylo viditelné. Celá elektrika funguje jak má, aspoň si to zatím myslím, ale nefungují mi zadní okna. Ovladačem s dětskou pojistkou to není, pojistka 40A je taktéž dobrá (i obě 25 jsou OK).Konektory pod spínači v madlech dveří zkontrolované a také se zdají OK. Co teď? Sundat a zkontrolovat připojení k motorkům ? Jsou tu popsány vady prasklých vodítek uvnitř dveří apod. ...ale obě okna najednou ?
Nějaký nápad či rada nebo dokonce řešení? Samozřejmě řešení u Renaultu service je vždy...
Děkuji František
Mám dotaz ohledně ovládání zadních oken. Dlouho tu na toto téma neodpovídal ,tak zakládám nové "vlákno" aby bylo viditelné. Celá elektrika funguje jak má, aspoň si to zatím myslím, ale nefungují mi zadní okna. Ovladačem s dětskou pojistkou to není, pojistka 40A je taktéž dobrá (i obě 25 jsou OK).Konektory pod spínači v madlech dveří zkontrolované a také se zdají OK. Co teď? Sundat a zkontrolovat připojení k motorkům ? Jsou tu popsány vady prasklých vodítek uvnitř dveří apod. ...ale obě okna najednou ?
Nějaký nápad či rada nebo dokonce řešení? Samozřejmě řešení u Renaultu service je vždy...
Děkuji František
František- Poeet p?íspivku : 6
Registration date : 20. 07. 14
Re: Ovládání zadních oken-pojistka dobrá
Ahoj Františku, tak já měl zrovna nedávno rozebrané zadní dveře. Něco mi mlátilo a rachtalo, když bylo zadní okno dole. Odšroubovaná matka pojezdu okna. Jestli nejde ovládat okna ani od řidiče a máš jinak vše zkontrolované , tak už jen ty motorky ale je divné, že obě strany najednou. Ještě taková houpá otázka, když byly ty zadní čudle rozebrány, tak komplet na prvočinitele? Já kdysi měl problém se samosjezdem okna u spolujezdce a rada v Renaultu výměna spínačů u řidiče a spolujezdce. To je ranec a tak mi to nedalo a kontaktol tomu pomohol. Komplet jsem všechny spínače vpředu i vzadu rozebral, prostříkal co šlo kontaktolem a po chvilce spouštění nahoru a dolů se to rozchodilo a okno už přes rok samovolně nesjelo. Možná to pomůže. A při montáži zpět nesplést zastrčení konektoru do ovladače aby to nebylo obráceně. Pak to chodilo obráceně. Možná oxidace v ovladači a na konektoru se to nepozná. Kontaktol to odstraní.
R-ježek- Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 30. 11. 11
Zdravím a děkují za reakci. No abych ti pravdu řekl tak nevím co tím myslíš na prvočinitele v konektoru.. ;-) Oba ty konektory jsou čisté, stříbrné (se zdají býti ;-) ) jestli jsou ty špatně zapojený to asi jen tak nezjistím, pááč elektrika není zrovna můj obor. Ještě mně napadlo zda-li by to nemohlo býti i (nevím jak to tam uvnitř vypadá) konektorem v madlu u řidiče?? Ale jak se tam dostanu zatím nevím. Díky za další reakci a nápady.
Už to tu bylo někde popsaný, paseku dělal konektor pod sedákem řidiče
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
Děkuji, ale ještě co je to sedák řidiče? Kdepak to najdu? Díky.
sedák řidiče je ta věc na kterou si pokládáš za volantem zadek!!!!!!
maky- Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10
ahahahahaha takže pod sedačkou řidiče je nějaký konektor? OK jdu se na to kouknout, už přestalo pršet. Ale tam jsem našel jenom nějaký "šuplík" , žádný konektory,elektriku.... ? Díky
Aten šuplík je prázdný, nebo v něm máš zásobník na CD, no hochu milej, to musí sedačka ven, ale opatrně... přečti si tady návod!!! sou tam čidla airbagu!!! a předpínačová pyropatrona!!! tak aby ses na páse neuškrtil!!! ( 3x čti, jednou rozebírej!!!!!)
no ten šuplík je zatím prázdný Tak to bude horor sedačka ven... Tak zatím dík
prdlajs horor sou to 4 šrouby, akorát opatrně!! a nevyndavat!!! vyhodit sedadla v prostřední ředě a tu přední sedačku položit místo nich a neoddělávat pás!.pod sedačkou je kobereček ten rozhrneš a seš na desce s pojistkama.
No teda díky za podporu aspoň psychickou, ale ...ale uvidím no.
..ahoj , tak jsem taky koukal na ty konektory a hledal možnou příčinu nefunkčního ovládání zadních stahovaček..
Zadní pravá nelze ovládat vůbec - předcházelo tomu poškození toho plastového unašeče skla a zadrhání lanka....pak motůrek šel chvilku ovládat pouze z předku a teď vůůbec nic..
Zadní, levé nefunkční stahovačce z místa zadních dveří předcházelo - šlo, nešlo, šlo, nešlo, nešlo, nešlo, nejde :-) ale od řidiče to jde...
dnes jsem repasoval obě stahovačky, výměna obou plast. unašečů..práce pohoda..ale zlobí ovládání...
Zadní levá lze spouštět pouze od řidiče, a zadní pravá, vůbec.
Motůrky jsou ok a ovládání na zadních dveří je také ok..vypadá to na nějaký konektor... rozpojil jsem a opět spojil spojku u zadních pravých dveří, ale bez výsledku.
Pod sedačkou jsou konektory a pojistky..viz foto, tak prosím radu, která je ta problémová :-)
dík
Zadní pravá nelze ovládat vůbec - předcházelo tomu poškození toho plastového unašeče skla a zadrhání lanka....pak motůrek šel chvilku ovládat pouze z předku a teď vůůbec nic..
Zadní, levé nefunkční stahovačce z místa zadních dveří předcházelo - šlo, nešlo, šlo, nešlo, nešlo, nešlo, nejde :-) ale od řidiče to jde...
dnes jsem repasoval obě stahovačky, výměna obou plast. unašečů..práce pohoda..ale zlobí ovládání...
Zadní levá lze spouštět pouze od řidiče, a zadní pravá, vůbec.
Motůrky jsou ok a ovládání na zadních dveří je také ok..vypadá to na nějaký konektor... rozpojil jsem a opět spojil spojku u zadních pravých dveří, ale bez výsledku.
Pod sedačkou jsou konektory a pojistky..viz foto, tak prosím radu, která je ta problémová :-)
dík
Mrkni na ten velkej konektor co spojuje přední a zadní svazek. Budou za zoxidovaný piny a možná ulámaný drátky. Taky jsem to tak měl. Vyřešila to čokoláda u ulámanejch drátků a kontaktol. On je ten konektor nepochopitelně na boku takže minimálně v zimě, když je okolní filc nacucanej vodou, je pernametně ve vlhku.
danstav- Poeet p?íspivku : 37
Registration date : 03. 10. 13
ahoj..hned ve středu to rozeberu a po ruce budu mít kontaktol :-) jsem zvědav, co vše začne fungovat :-) dík za radu a s výsledkem se podělím.. P.
PROBLÉM VYŘEŠEN.
dík za tip...skutečně konektor pod sedačkou je na nevhodném místě, a veškeré problémy s elektrikou v zadní části vozu, má příčinu právě ve zmíněném konektoru...
dík za tip...skutečně konektor pod sedačkou je na nevhodném místě, a veškeré problémy s elektrikou v zadní části vozu, má příčinu právě ve zmíněném konektoru...
Zdravím mám R GRANT SCENIC ll 2004 tak taky jsem přišel o svorkovnici 5 drátu upadlo. Na svorkovnici mi upadly drátky na poz. č 12 13 14 15 16 . Vše jsem napájel zpět a ono je někde chybička ,už jsem bezradný co je špatně.:-( Když u řidiče zmáčknu zadní pravé okno nahoru jede dolu a když dolu tak taky jede dolu. Když na zadních pravých dveřích zmáčknu spínačem aby jelo nahoru jede nahoru ,když má jet dolu taky jede nahoru. Po přečtení všech možných diskuzí jsem na nic nepřišel. Dráty mám podle knížky(barvy). 100x jsem to kontroloval a na nic nepřišel. Tohle auto je opravdu pro kutily ,už jsem tam opravil kde co od palubky co přestala jít až po klimu co nešla.
Tony
Tony
Tony- Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 07. 07. 10
Strana 1 z 1
Povolení tohoto fóra: