FAP
+14
Duga
Ivan
mack3
aladar.miazga
palladin
Rostini
nera738
Lazak
hudy
Vacekzl
Manovar
medabeda
svar
Robin
18 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
FAP
muže někdo prosím zjistit zda se da odstavit filtr pevných částic,vim že do Anglie byl Scenic II dodavan bez tohoto nesmyslného zařizení
berko- Poeet p?íspivku : 695
Registration date : 02. 09. 08
Re: FAP
A jaky mas s filtrem problem? Slysel jsem, ze "vypnout" to nejde.
Robin- Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 01. 08. 08
fitr pevnych častic,co to uděla když ten filtr jednoduše vyoperuji co se asi staneRobin napsal:A jaky mas s filtrem problem? Slysel jsem, ze "vypnout" to nejde.
Celý systém pracuje na rozdílu tlaku před a za filtrem- snímače. Pokud ho vykucháš tak žádný rozdíl nebude a bude chybová hláška. Pokud je rozdíl tlaků na vstupu větší, tak následuje regenerace- vypalování. Možná se někomu podaří oblbnout ŘJ nějakým měničem impulzů. Třeba tady tomu pánovi http://auto.bazos.cz/inzerat/3096058/FAP-filtr-pevnych-castis.php . Při výměně palivového filtru s náplní Ad blue by se měly zadat nové hodnoty do ŘJ přes diagnostiku. Víc se mi nepodařilo zjistit.berko napsal:fitr pevnych častic,co to uděla když ten filtr jednoduše vyoperuji co se asi staneRobin napsal:A jaky mas s filtrem problem? Slysel jsem, ze "vypnout" to nejde.
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
A teď přesně, jaké tipy Sceniců mají FAP filtry.Potkal jsem u benziny kolegu a tvrdil mi,že jeho 05 1,9 88Kw ho má(tvrdili mu v Renaultu) a já zas tvrdím,že pouze 1,9 96KW od 5/2005.
Rozsekněte to
Rozsekněte to
Naposledy upravil medabeda dne Sat May 16, 2009 6:33 am, celkově upraveno 1 krát
1,9 88kw ho určitě nema,ma ho 1,9 92kw a 96 kwmedabeda napsal:A teď přesně, jaké tipy Sceniců mají FAP filtry.Potkal jsem u benziny kolegu a tvrdil mi,že jeho 05 1,9 88Kw ho má(tvrdili mu v Renaultu) a já zas tvrdím,že pouze 1,9 96KW od 5/2005:pale: .
Rozsekněte to
Jo tak s tím FAPem už mám taky osobní zkušenost. Potom co se mi na displeji rozsvítila kontrolka Catalyseur renegenerer a stoupla mi spotřeba jsem netušil o co jde. Naštěstí v RENAULTU mi sdělili, že se jedná právě o probém s oním flitrem pevných palivových částic, že se s tím už setkali a rada pro odstranění "závady" je zcela jednoduchá. Po dobu 20 min. jet s vozidlem bez přerušení pokud možno rychlostí né menší než 80 km/h. Je fakt, že po 15min. jízdy dle zadaných kritérií kontrolka zmizela a spotřeba se vrátila zpět na původní hodnotu. Jináč potvrzuji, že FAP je na 100% u motoru 1,9 DCi, 96 kW, Euro 4, 2006.
Manovar- Poeet p?íspivku : 50
Registration date : 14. 11. 08
berko napsal:1,9 88kw ho určitě nema,ma ho 1,9 92kw a 96 kwmedabeda napsal:A teď přesně, jaké tipy Sceniců mají FAP filtry.Potkal jsem u benziny kolegu a tvrdil mi,že jeho 05 1,9 88Kw ho má(tvrdili mu v Renaultu) a já zas tvrdím,že pouze 1,9 96KW od 5/2005:pale: .
Rozsekněte to
Hoši, tak jsem byl dnes na diagnostice v Renault Traplice a bylo mi sděleno, že opravdu můj motor 1,9 85 kW FAP má... i když se tu psalo, že ne. Mám ozn. motoru E9Q E8 a to E prý značí filtr...
Vacekzl- Poeet p?íspivku : 52
Registration date : 19. 09. 08
Pravděpodobně E8..., jedu tam v úterý tak se ještě přeptám. Vacekhudy napsal:Které E, to u oznečení E9Q nebo u označení E8?
FAP je montovan do vozidel od rv.2006,ptal jsem se ve značkovem servisu v Brně mam tu smulu že mam motor 92kw kde FAP je to vim na 100% pak je ještě v 96kw motorech a podle toho co řikal mechanik se do slabšich motoru nedavaji kvuli ztrátě několika koniku a to že je v 85kw motorech slyšim poprve
Taky bych řekl že v 85kW je to nesmysl: pokud tomu tak je tak máš asi nějaký hybrid či co. Schválně to vyfoť mělo by to jít zespodu vidět.
Lazak napsal:To že 1.9DCI je označeno E9Q vidím poprvé, vždy je to F9Q a nějaké další znaky....
Oprava a omluva - je to F9Q E8 - takže je to to E na konci.
Foto dodám až se dostanu na zvedák.... Už když odkrytovali kryt motoru a zkoukli turbo, tak říkali, že je to s FAPem...
Tak jsem se vrátil z Kromexim Renault chudší o 6000,- (vadný snímač za FAP + umělá regenerace FAP). Laicky dle přijímacího technika jde FAP poznat pohledem na výf. systém - je ve předu jako kat u benzínu a před a za ním jsou snímače...berko napsal:FAP je montovan do vozidel od rv.2006,ptal jsem se ve značkovem servisu v Brně mam tu smulu že mam motor 92kw kde FAP je to vim na 100% pak je ještě v 96kw motorech a podle toho co řikal mechanik se do slabšich motoru nedavaji kvuli ztrátě několika koniku a to že je v 85kw motorech slyšim poprve
Jukl jsem dospod a mám ho tam...
ano ano, taká hrča s čidlami na turbe. v návodoch som dal aj manuál
nera738- Poeet p?íspivku : 244
Registration date : 01. 12. 09
Manovar napsal:Jo tak s tím FAPem už mám taky osobní zkušenost. Potom co se mi na displeji rozsvítila kontrolka Catalyseur renegenerer a stoupla mi spotřeba jsem netušil o co jde. Naštěstí v RENAULTU mi sdělili, že se jedná právě o probém s oním flitrem pevných palivových částic, že se s tím už setkali a rada pro odstranění "závady" je zcela jednoduchá. Po dobu 20 min. jet s vozidlem bez přerušení pokud možno rychlostí né menší než 80 km/h. Je fakt, že po 15min. jízdy dle zadaných kritérií kontrolka zmizela a spotřeba se vrátila zpět na původní hodnotu. Jináč potvrzuji, že FAP je na 100% u motoru 1,9 DCi, 96 kW, Euro 4, 2006.
Zdarec mám problem z tou hláškou. Dnes jsem byl to zkusit odstranit na trase cca 40 km, rychlost 60 km/h otáčky cca3,500 ot/min po dobu 20 min. a ta svině furt svítí a hlásá CLEAR PARTICLE FILTER . Ale jinak jsem nespozoroval větší spotřebu a ani kouřivost či jiný zápach z výfuku. Auto se chová stejně jak před hláškou. Prosím o radu jak často vám tato hláška nebo tomu podobná vyskočila. A jaké zkušenosti s tím máte čím víc názorů tím lépe se budu moci v této hlášce orientovat díky.
Zdraví Rostini
Rostini- Poeet p?íspivku : 72
Registration date : 08. 05. 10
3500 ot. je asi dosť. neviem. ja som zabil 4 a 60 km/h a ok. spravilo mi to už druhý krát a mám to vyrátané z roboty a 50 m pred domom mi zhasne. cca 15 km. ale ak to nechce zhasnúť ( už ani neviem kde som to čítal) ale 0,36 mg sa vypáli a 0,46 mg len v servise. neviem či tie čísla sú správne a 10 mg tam bol rozdiel 100%. no a či to hlášku zmení + trojuholník to už naozaj neviem. no viem že autá s FAP nemajú olej b4 ale acea b ( no nič, musím pozrieť servisku.) keď ju pozriem dám vedieť zdar a veľa šťastia.
Rostini vyraž na d1 aa jed až do Náměště a z5 na 5 rychlost asi 100až 120km/h,motor na vic otáček a vypali se to dokonale
už jsem to několkrat prubl a a je to lepši
už jsem to několkrat prubl a a je to lepši
Naposledy upravil berko dne Sun Jul 25, 2010 10:17 am, celkově upraveno 2 krát
ono je to asi individuálne, ale v globále http://yfrog.com/0zsnmka0490j . v návodoch je fap
Tak valím na Det 1 (one) směr Brno uvidím co se stím stane doufám že mě nepotká to co Froda .
Večer dám vědět Rostini
Večer dám vědět Rostini
Táááák a je pryč ta hláška, jsem jenom zvědav kdy se zase objeví. Ale jak to proběhlo ! ještě jsem nestihl ani dojet na dálnici D1 a hláška zmizela. Zvláštní, a tak jsem ho trochu vyvětral, trošku svižnější jízdou. Měl jsem radost a tak na zpáteční cestě jsem mu opět dopřál na Benzině 60cetanovou naftičku Vervu. Hmmm jen si ševelí GS
Jinak moc děkuji za vaše názory .
Zdraví vás Rostini
Jinak moc děkuji za vaše názory .
Zdraví vás Rostini
berko napsal:vim že do Anglie byl Scenic II dodavan bez tohoto nesmyslného zařizení
A preto som sa minule divil, keď odchádzal z parkoviska jeden ford s-max s anglickou značkou, že zadymil ako starý diesel...
palladin- Poeet p?íspivku : 161
Registration date : 11. 08. 09
FAP
Mam Scenic II, 7/2006 a 85 kW a FAP ma. To len k tej diskusii ci ano alebo nie. Inak s filtrom ziaden problem, asi jazdim spravne elbo hlaska o regeneracii sa objavila asi 2x Najazdenych momentalne 186.000 km. Minuly tyzden som bol na otocku vo Francuzsku, 2600 km za 23 hodin, autisko slapalo ako hodinky. A filter asi funguje pretoze vyfuck je uplne cisty, kovovo leskly vnutri. Odstavit to samozrejme uz vedia,napriklad tu http://www.mmracing.sk/auta/cenn%C3%ADk ale nevidim dovod zatial, som rad ze nemam dymovnicu ale auto.
aladar.miazga- Poeet p?íspivku : 9
Registration date : 27. 10. 10
Vybraté z tohto článku:
http://auto.pravda.sk/do-slabsich-verzii-motora-1-5-dci-tankujte-len-kvalitnu-naftu-pqo-/sk-aporadna.asp?c=A091215_160612_sk-aporadna_P39
"Filter pevných častíc neznamená vždy problémy
V prípade Renaultu nemusí prítomnosť filtra vyvolávať paniku. .... Systém funguje spoľahlivo a doteraz nie sú známe žiadne jeho slabé stránky (na rozdiel od DPF filtrov v motoroch TDI PD). Pozor si dajte len na motorový olej."
Určite lepšie ako kupovať aditívum na regeneráciu (PSA) ceny si nepamätám ale 1l aj 1500 Sk...
http://auto.pravda.sk/do-slabsich-verzii-motora-1-5-dci-tankujte-len-kvalitnu-naftu-pqo-/sk-aporadna.asp?c=A091215_160612_sk-aporadna_P39
"Filter pevných častíc neznamená vždy problémy
V prípade Renaultu nemusí prítomnosť filtra vyvolávať paniku. .... Systém funguje spoľahlivo a doteraz nie sú známe žiadne jeho slabé stránky (na rozdiel od DPF filtrov v motoroch TDI PD). Pozor si dajte len na motorový olej."
Určite lepšie ako kupovať aditívum na regeneráciu (PSA) ceny si nepamätám ale 1l aj 1500 Sk...
palladin- Poeet p?íspivku : 161
Registration date : 11. 08. 09
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: