LPG
+15
hudy
RGS
sgt13
mistrli
sali
kris
maky
PRADedaR
Popenec
Garp83
Pule
svar
honzikf
jaris
bogas
19 posters
Strana 2 z 3
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Re: LPG
Díky za info, průměr 8,8 by docela šel.
Co je pravdy na tom, že nádrž nejde nikdy natankovat naplno, tzn. že do 40 litrové nádrže nedostanu celých 40 litrů plynu ?
Co je pravdy na tom, že nádrž nejde nikdy natankovat naplno, tzn. že do 40 litrové nádrže nedostanu celých 40 litrů plynu ?
Pule- Poeet p?íspivku : 328
Registration date : 17. 10. 11
Ano je to pravda musí být zachován expanzní prostor. Každá nádrž je proto osazena ventilem který toto hlídá. viz citace z LPG.CZ
Víceúčelový ventil
omezuje naplnění nádrže na 80%, je vybaven tlakovou a tepelnou pojistkou, která při zvýšení tlaku odpouští plyn mimo prostor vozidla. Funkčnost se zkouší "Bon fire" testem.
Víceúčelový ventil
omezuje naplnění nádrže na 80%, je vybaven tlakovou a tepelnou pojistkou, která při zvýšení tlaku odpouští plyn mimo prostor vozidla. Funkčnost se zkouší "Bon fire" testem.
sali- Poeet p?íspivku : 684
Registration date : 08. 11. 08
má pravdu
PRADedaR- Poeet p?íspivku : 648
Registration date : 19. 01. 12
LPG
pro JIRIN.CZ
ahoj, koukal sem ty jsi z Prahy ? Koně máš na Ruzyni, tak sem usoudil, že jsi anebo odněkud poblíž, to je fuk. Máš nějakou oblíbenou firmu kam jezdíš na prohlídky toho LPG systému co máš na jedničkovým scénikovi ? Případně nějakou zkušenost s danou firmou ?
ahoj, koukal sem ty jsi z Prahy ? Koně máš na Ruzyni, tak sem usoudil, že jsi anebo odněkud poblíž, to je fuk. Máš nějakou oblíbenou firmu kam jezdíš na prohlídky toho LPG systému co máš na jedničkovým scénikovi ? Případně nějakou zkušenost s danou firmou ?
LPG
DedoR ty tam máš namontovanou jakou značku, říkal si z výroby, taky Landi Renzo ?
Je to zrovna systém co se mi docela i zamlouvá a přemýšlím právě o něm. Ani na jiných fórech toho moc negativního o téhle značce nepíšou. Druhou variantu pak pro mě představuje český systém Lovtec Magic II, na který jsem také moc pomluv nenašel. Kolega z práce si momentálně u firmy TC101 v Praze nechává dávat holandský DGI systém od AG Autogas system, tak jsem zvedavej jak dopadne a jak mu to bude fungovat. O případné jeho poznatky se samozřejmě podělím.
Je to zrovna systém co se mi docela i zamlouvá a přemýšlím právě o něm. Ani na jiných fórech toho moc negativního o téhle značce nepíšou. Druhou variantu pak pro mě představuje český systém Lovtec Magic II, na který jsem také moc pomluv nenašel. Kolega z práce si momentálně u firmy TC101 v Praze nechává dávat holandský DGI systém od AG Autogas system, tak jsem zvedavej jak dopadne a jak mu to bude fungovat. O případné jeho poznatky se samozřejmě podělím.
Zdar,
v rodině taky máme mimo jiné i Opel Zafira a je tam LPG od Landi Renzo, má najeto okolo 100 000 km na LPG + 80 000 na benzín a naprosto bez problémů.
v rodině taky máme mimo jiné i Opel Zafira a je tam LPG od Landi Renzo, má najeto okolo 100 000 km na LPG + 80 000 na benzín a naprosto bez problémů.
mistrli- Poeet p?íspivku : 287
Registration date : 29. 03. 09
ano mám tam Landi Renzo a dobré
No tak to vypadá slibně, alespoň budu mít s vaší pomocí míň starostí s výběrem. Díky za info.
Teď už jen najít slušnou firmu co to udělá pořádně a neodflákne to.
Kdyby měl někdo typa, budu rád.
Grandům zdar
Teď už jen najít slušnou firmu co to udělá pořádně a neodflákne to.
Kdyby měl někdo typa, budu rád.
Grandům zdar
Caute
kedze vsade po nete je vela pozitivnych ohlasov na LPG do Renaultu 2.0i alebo 1.6 16V tak som sa rozhodol ze idem aj ja do tejto motorizacie.
Garp83>super odpoved... poslal som ti aj SS
kedze vsade po nete je vela pozitivnych ohlasov na LPG do Renaultu 2.0i alebo 1.6 16V tak som sa rozhodol ze idem aj ja do tejto motorizacie.
Garp83>super odpoved... poslal som ti aj SS
sgt13- Poeet p?íspivku : 11
Registration date : 02. 08. 11
Máte někdo zkušenosti s LPG systémy: AG Autogas SGI, BRC sequent nebo LovTec Magic 2 nebo i magic 3 ve 2.0 16v ?
RGS- Poeet p?íspivku : 38
Registration date : 09. 03. 12
Tak jinak Jaké máte zkušenosti s LPG v 2.0 16v a jaké tam kdo máte systémy?
To jsi mu asi moc nepomohl, ale docela čtení je tu http://www.auto.cz/jezdete-na-plyn-co-byste-meli-znat-65575
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
RGS napsal:Tak jinak Jaké máte zkušenosti s LPG v 2.0 16v a jaké tam kdo máte systémy?
Nieco o tomto motore a LPG je napisane na prvej strane temy...
Garp83- Poeet p?íspivku : 8
Registration date : 07. 12. 11
pro Bobule
Chlape kde jsi vzal ze mam na jednickovym scendousovi plyn..? Mam tam sice 1.6 16V (2001) ale cistej benzin.. A jsem kousek od melnika...
Chlape kde jsi vzal ze mam na jednickovym scendousovi plyn..? Mam tam sice 1.6 16V (2001) ale cistej benzin.. A jsem kousek od melnika...
Jirin_CZ- Poeet p?íspivku : 229
Registration date : 07. 10. 11
Garp83 napsal:RGS napsal:Tak jinak Jaké máte zkušenosti s LPG v 2.0 16v a jaké tam kdo máte systémy?
Nieco o tomto motore a LPG je napisane na prvej strane temy...
Jo jasně, samozřejmě, že jsem to čet ale doufal jsem, že se najde ještě někdo, přece to není až tak vzácnej motor jako 2.0T a i o něm se tu na stánkách něco objevilo v souvislosti s LPG.
Na Landi Renzo jsem slyšel dobrý reference, jenže je trochu problém, že se v Čechách moc často nemontuje a já nenašel firmu, která by to poblíž dělala, natož ještě reference o ní. Tak se proto ptám na další kandidáty o kterých si myslim, podle toho co jsem o nich všechno zjistil, že jsou slušný za slušný peníze.
Renault Grand Scenic 2.0 16V LPG G3 - spotřeba
Zdravím,
má někdo zkušenosti se spotřebou tohoto motoru 2.0 16V LPG G3 (benzin/LPG), převodovka 6st. manuál...?
Zajímá mě spotřeba LPG město/kombinovaná/dálka + jakou má auto nádrž na plyn (52l) a benzin (60l)...? Systém je instalován přímo od výrobce.
Díky, jZ
má někdo zkušenosti se spotřebou tohoto motoru 2.0 16V LPG G3 (benzin/LPG), převodovka 6st. manuál...?
Zajímá mě spotřeba LPG město/kombinovaná/dálka + jakou má auto nádrž na plyn (52l) a benzin (60l)...? Systém je instalován přímo od výrobce.
Díky, jZ
jzitic- Poeet p?íspivku : 20
Registration date : 26. 03. 12
pro JIRIN.CZ
jo sorry, já přeci vím, že jsi z Mělníka a že jsi ten, ke komu, když se v budoucnu domluvíme, zajedu utratit těžce vydělaný penízky za nějakou prima fičuru na mýho čmeláka... - asi sem se někde překouk v jiným vlákně...
jo sorry, já přeci vím, že jsi z Mělníka a že jsi ten, ke komu, když se v budoucnu domluvíme, zajedu utratit těžce vydělaný penízky za nějakou prima fičuru na mýho čmeláka... - asi sem se někde překouk v jiným vlákně...
Ahoj, už 2 roky jezdím v sedmimístném Grandíkovi II (rv. 2007). Je to 2.0l 16, dovoz z Holandska, kde si 1. majitel ihned po koupi nechal namontovat LPG. Auto jsem kupoval s najetými 150tisíci a za ty 2 roky jsem ujel dalších 25 tisíc km. Systémem LPG si nejsem přesně jistý, ale jestli Vás to zajímá tak kouknu na to. Nádrž místo rezervy a když vyjedu do sucha, tak naberu cca 47 litrů plynu na které ujedu obvykle 450-550 km podle toho jak a kde zrovna jedu. Dlouhodobá průměrná spotřeba je cca 9,5l na plyn a podle toho co jsem odpozoroval na začátku, kdy jsem dost zkoušel, tak na benzín o 0,5l méně. Nicméně se snažím opravdu jezdit na spotřebu. Toto auto si prostě rádo papne. Na závodění to rozhodně není, přeci jen je to krabice od bot s hmotností téměř 2tuny...
Jinak na tento vůz nedám dopustit, je to spolehlivý rodinný vůz. Teď jsem se vrátil z Itálie, kde na celé cestě cca 2000km byla průměrná spotřeba kolem 9litrů, a to jsem měl na střeše rakev a na kouli 4 bicykly a 5 lidí uvnitř. Na druhou stranu jsem nejel nikdy více než 130km/h.
Jinak na tento vůz nedám dopustit, je to spolehlivý rodinný vůz. Teď jsem se vrátil z Itálie, kde na celé cestě cca 2000km byla průměrná spotřeba kolem 9litrů, a to jsem měl na střeše rakev a na kouli 4 bicykly a 5 lidí uvnitř. Na druhou stranu jsem nejel nikdy více než 130km/h.
marcelus- Poeet p?íspivku : 12
Registration date : 25. 11. 10
hoj, co to tam máš teda prosím tě za systém ??
No jo Morcelus jdi ven požádej Grandíka o odpuštění a už nikdy mu neříkej, že je krabice to nevidíš ty krásné ladné tvary? Já mám 1.6 16 V LPG montovaný ve výrobě spotřeba 8.8l tak tvuj 2.0 si veme kapku víc ale zase máš rezervu ve výkonu.Tak kdž to podělíš dvěma tak je to pořáte mazlík který šetří naši kasu a proto zaslouží náš vděk a uctu
Pule napsal:hoj, co to tam máš teda prosím tě za systém ??
Díval jsem se a na nic moc jsem nepřišel. Přikládám pořízené foto, možná to někdo pozná. Na zplynovači je štítek EUROGAS AUTOGAS SYSTEM, ale toto není typ celého systému. Ještě doma zkusím pohledat originál holandskou servisku. Někde jsem ji měl.
Jinak Grandíka jen tak lehce škádlím, ale přirostl mi k srdci a je to můj miláček :-)
ahoj, hádám že by to mělo být Landi Renzo ...už jsem o tomto systému něco přečetl a obecně si to lidi chválí, předpokládám, že i ty
LPG spotřeba
Zdarec, kalkulovana spotreba cca. do 9litru LPG, vychazi to kolem 1,80 kč / km. Jinak kam jezdite servisovat LPG...? Nemyslim servisni prohlidky, ale např. výměna nádrže apod... dikes, jZ
jzitic- Poeet p?íspivku : 20
Registration date : 26. 03. 12
Pule napsal:ahoj, hádám že by to mělo být Landi Renzo ...už jsem o tomto systému něco přečetl a obecně si to lidi chválí, předpokládám, že i ty
Pule má pravdu, je to Landirenzo Omegas Plus a musím říct, že naprostá spokojenost.
Strana 2 z 3 • 1, 2, 3
Strana 2 z 3
Povolení tohoto fóra: