Držák (naviják) na rezervní kolo
+37
Vratik
wow
Niecze
deif
Memphis
loonn
Karlučo
R-ježek
sali
MacaC
pepek
piggy
pokemon1
dudu0
pet123
martin.kazik
_Mickey_
Mamut
ravachol
Hynek
vecino
bambinot
ScenicNoir
berko
mildaus
pirduch
brňák
xxmirek
Káča + Míra
Kopy
Frodo
Ruda
jaris
svar
pepabor
Lazak
hudy
41 posters
Strana 1 z 8
Strana 1 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Držák (naviják) na rezervní kolo
Sháním držák (naviják) na rezervní kolo na Grand Scenic. U Renaultu je to cislo dilu 8200214062.
Re: Držák (naviják) na rezervní kolo
Zdary řešim problem s přidělánim kola jde ten navják i do 7mistneho granta? Ta rezerva se tam vejde klasická?Zatim dik "pepabor"
pepabor- Poeet p?íspivku : 144
Registration date : 07. 11. 08
Je to odzkoušený v 7 místném a funguje s plnohodnotnou rezervou. Jezdím tak už rok a zatím pohoda, sundavám ji akorát když měním kola na období (léto- zima).pepabor napsal:Zdary řešim problem s přidělánim kola jde ten navják i do 7mistneho granta? Ta rezerva se tam vejde klasická?Zatim dik "pepabor"
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
diky ješte dotaz ten naviják se ovládá zevnitř z kufru? a neviš kolik stoji. "pepabor"svar napsal:Je to odzkoušený v 7 místném a funguje s plnohodnotnou rezervou. Jezdím tak už rok a zatím pohoda, sund avám ji akorát když měním kola na období (léto- zima).pepabor napsal:Zdary řešim problem s přidělánim kola jde ten navják i do 7mistneho granta? Ta rezerva se tam vejde klasická?Zatim dik "pepabor"
Za pravou poslední sedačkou je gumová ucpávka v podlaze a přes ni se dá dostat k ovládání navijákupepabor napsal:diky ješte dotaz ten naviják se ovládá zevnitř z kufru? a neviš kolik stoji. "pepabor"svar napsal:Je to odzkoušený v 7 místném a funguje s plnohodnotnou rezervou. Jezdím tak už rok a zatím pohoda, sund avám ji akorát když měním kola na období (léto- zima).pepabor napsal:Zdary řešim problem s přidělánim kola jde ten navják i do 7mistneho granta? Ta rezerva se tam vejde klasická?Zatim dik "pepabor"
tak jestli by si byl tak hodny tak mi ty fotky pošli moc diksvar napsal:Za pravou poslední sedačkou je gumová ucpávka v podlaze a přes ni se dá dostat k ovládání navijákupepabor napsal:diky ješte dotaz ten naviják se ovládá zevnitř z kufru? a neviš kolik stoji. "pepabor"svar napsal:Je to odzkoušený v 7 místném a funguje s plnohodnotnou rezervou. Jezdím tak už rok a zatím pohoda, sund avám ji akorát když měním kola na období (léto- zima).pepabor napsal:Zdary řešim problem s přidělánim kola jde ten navják i do 7mistneho granta? Ta rezerva se tam vejde klasická?Zatim dik "pepabor"
Re. naviják
Ahoj grandi . Také patřím mezi vyvolené, co nemají naviják na rezervu. . Zatím jsem spoléhal na lepící soupravu a to až do chvíle než má manželka zažila nemilou příhodu. Dva dny poté, co jsem obul nové zimáky jela sama autem z Liberce (večer, tma jako v pytli a nechutně sněžilo) když se od předního kola ozval hrozný rachot a displej hlásil prázdné kolo. Nevím jak vaše drahé polovičky, ale ta moje umí maximálně natankovat, natož použít zmíněnou lepící sadu(,, jé, mi něco takového máme v autě? ). Takže následoval telefonát, jenže já byl v práci a přijet nemohl a tak to zbylo na tátu. V garáži naložil sundaný letňák a jel ho vyměnit za píchlý zimák. Jen pro zpestření- letňáky mám 17 a zimáky 16!! Na místě zjistil, že v kole je zaražený speciálně vyrobený bodák( 14ka kulatina zohýbaná tak, aby zbroušené ostří směřovalo nahoru, rozměr 8x8x8) . Prostě něčí hodně blbá sranda. To mi fakt rozum nebere . Takže guma kaput a ještě než se ten bodák stačil zarazit skrz, rozmlátil celou plastovou vložku v blatníku a urazil kousek předního spoileru . Když jsem to doma viděl, věděl jsem okamžitě, kam bych dotyčnému ten bodák vrazil . No a od té doby vozím v kufru rezervu, což není zrovna ideální řešení . A tak také přemýšlím o navijáku. Akorát mi není jasné, jak funguje. . Pochopil jsem, že se guma spustí klikou z kufru, ale co pak? Nedokážu si dost dobře představit, jak lezu v hodobožových hadrech pod auto pro špinavou gumu . I když to asi bude lepší, než zírat na roztrženou gumu. Dík za každé moudro.
jaris- Poeet p?íspivku : 256
Registration date : 18. 01. 09
Tak mě napadla myšlenka, když je nás tolik, co nemáme naviják na rezervu, jestli by Renault nedal rozumnou množstevní slevu, kdyby se nás rozhodlo víc tento originální díl od nich koupit...
Re: držák (naviják) na rezervu
Tak já už mám tento problém vyřešený a cítím se s rezervou tak něják líp. Díky kolegovi zde z fóra. On by se s tím mohl živit, vše páslo na mm a montáž zabrala čas na utažení 3 ks matic. I se zavěšením kola 5 min.
Funguje super, vozím letní gumu, na jaře hodím zase zimní.
A množstevní sleva u Renaulta? Myslím, že je to hezké zbožné přání.
Funguje super, vozím letní gumu, na jaře hodím zase zimní.
A množstevní sleva u Renaulta? Myslím, že je to hezké zbožné přání.
Ruda- Poeet p?íspivku : 78
Registration date : 30. 12. 08
No já už nad navijákem taky přemýšlím, za půlrok co Granda proháním po našich krajich jsem už měl 3x defekt, chvála pánu bohu vždy takový, že jsem v pohodě dojel až do pneuservisu. Ale vydat se do zahraničí nemám odvahu, a lepící sada mi připadá jako opravdová nouzovka...
Renault určitě slevu nedá, to spíše ukecat Svara, aby jich udělal víc a svou práci náležitě ohodnotil...
Renault určitě slevu nedá, to spíše ukecat Svara, aby jich udělal víc a svou práci náležitě ohodnotil...
Připojuji se k "Frodovi" a prosím "Svara" aspoň o info nebo foto jak to vymyslel. Teda jestli to není výrobní tajemství Mě tak napadlo, pokud to neseženu někde na vrakáči, tak až se vyčasí, zkusím to doma nějak posvařovat a nebo to přišroubuju na závitovou tyč s velkou podložkou a basta Při nejhorším se převleču do kombinézy, kterou sebou vozím pro "strýčka příhodu", vlezu pod auto a sundám to. Ale jak se říká....každá rada dobrá....takže díky!
Kopy- Poeet p?íspivku : 259
Registration date : 19. 02. 09
Takže pánové, já přispívám ženským názorem Kdysi dávno jsem si měnila pneumatiku sama, ale to bylo na škodovce 100 a tam to bylo hezky čistě v kufru, takže jsem si ji zvládla vytáhnout sama. Ale představa, že u Grandu bych musela tahat špinavou gumu někde ze spod auta, mě děsí. Takže můj návrh je, koupit obal na pneumatiku a vozit ji v kufru. Rezerva, kočárek i nákup se tam v poho vejdou. A když tak nad tím přemýšlím...když by jste potkali na silnici ženskou, která má píchlé kolo a vy jí nabídli pomoc.... a teď upřímně, nebyli by jste vděční za čistou pneu v kufru než ji vytahovat špinavou ze spod auta?
Většinou jezdím v autě sama s dětmi, na dovolenou (kdy je potřeba místo v kufru) sebou bereme tatínka a rezervu pod autem Do léta zbývá ještě čas, tak to musí Jarda nějak vyřešit. R.
Většinou jezdím v autě sama s dětmi, na dovolenou (kdy je potřeba místo v kufru) sebou bereme tatínka a rezervu pod autem Do léta zbývá ještě čas, tak to musí Jarda nějak vyřešit. R.
Já jsem tady taky s ženským názorem , možná to bude hloupost, ale neměli by takovouhle věc někde na vrakovišti? Snad nejezdí všichni majitelé GS jenom s tou dohušťovací sadou. My budeme tu rezervu taky řešit, možná pořídíme jenom to pevný kolo na dojetí
Káča + Míra- Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 25. 02. 09
Psal jsem, že pokud to neseženu na vrakáči..... problém je v tom, že na vrakáči se Grand objeví jen zřídka a krátký Scenic má rezervu v kufru, takže z nich to nejde.
Já má sedmimístnou verzi, takže nemám rezervu, ale pouze opravnou sadu. No a asi před půlrokem jsem měl defekt ( o kterém jsem psal v jiném tématu), nebyl to defekt jako takový, ale jak se říká průraz. No a v tom případ je mi opravná sada na ho... Ještě štěstí že to nebylo daleko domů, kde má kolega Scenika v pětimístné verzi a ten mi rezervu zapůjčil abych mohl dojet. Ale proč to píšu. Ona ta opravná sada je dobrá, ale pokud je díra v pneu velká, chybí rezerva. Na dovolenou např. do Chorvatska bych to asi nerysknul bez rezervy. Proto je asi dobré vozit aspoň dojezdové kolo.
xxmirek
xxmirek
Nějaké inspirační fotky jsou tady http://forum.renaultclub.cz/viewtopic.php?p=133668&highlight=#133668 Jinak obavy ze špinavého kola jsou zbytečný. Kolo je téměř čistý, asi se tam nějak jinak točí vzduch a všecko posílá na zadní dveře a zašpinit se dá akorát ruka, nemusíš k tomu klekat a už vůbec ne lehat (kdo se práce nebojí, tak si k ní i lehne) .
Romča+Jara napsal:Psal jsem, že pokud to neseženu na vrakáči..... problém je v tom, že na vrakáči se Grand objeví jen zřídka a krátký Scenic má rezervu v kufru, takže z nich to nejde.
No jo, teď to vidím , bylo mě divný, že by vás to tady nenapadlo
S tou rezervou mi to připadá u GS dost nedomyšlený. Dohušťovací sada je údajně na dojetí cca 120 km, ale nedá se použít v každým případě. A shánět pneuservis, který má otevřeno o víkendu, je někdy taky docela výkon
Můžete mi někdo pro představu napsat, kolik ten naviják u Renaultu stojí, ať to nemusím vyhledávat, díky
Když jsem se ptal, tak mi vyrazili dech cenou 9 500,- Kč vč daně bez montáže. Takže varianta koupě byla okamžitě zavrhnutá a dopadlo to výrobou
RE: držák (naviják) na rezervní gumu
Tak vidím, že Svar je už několikrát profláknutý jako výrobce navijáku. Fakt umí.
A z toho, že bude kolo pod autem špinavé, strach nemějte. I při děšti je ta guma suchá, asi se vzduch pod autem točí mimo kolo.
Kolo se spustí navijákem na zem, jenom vytahnete zpod auta a je to. Žádné velké ušpinění nehrozí.
A z toho, že bude kolo pod autem špinavé, strach nemějte. I při děšti je ta guma suchá, asi se vzduch pod autem točí mimo kolo.
Kolo se spustí navijákem na zem, jenom vytahnete zpod auta a je to. Žádné velké ušpinění nehrozí.
Ruda- Poeet p?íspivku : 78
Registration date : 30. 12. 08
Takže si myslíte že to zvládne i ženská? (nemyslím výrobu navijáku, ale výměnu kola). V tom případě upouštím od obalů na pneu do kufru a dávám Jarovi propustku kutit naviják do garáže
Když si dokážeš, tak jak většina ženských, omotat chlapa (nejlépe vlastního), tak namotat a vymotat kolo je to nejmenší
Tak to bude pohodička Díky za info, teď už budu moci s klidem brouzdat silnice.
Po koupi Grandíka jsem otázku navijáku i s rezervou také řešil. Varianta 1. cestou Renaultu = cena dohromady asi 15000,-. Varianta 2. zkusit vrakoviště. Druhá varianta vyšla - Eurovrak Holubice (u Vyškova). Sám jsem musel radit technikovi, jak držák vymontovat (dle zabaleného 6. a 7. sedadla do originálního igelitu jsem dokonce s potěšením zjistil, že naviják nebyl použit). Cena 3000,- Kč naviják + 1000,- Kč rezerva. Je však pravda, že z 5 Grandíků měl naviják pouze jeden, takže pomohlo i štěstíčko.
brňák- Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 03. 03. 09
svar napsal:Když jsem se ptal, tak mi vyrazili dech cenou 9 500,- Kč vč daně bez montáže. Takže varianta koupě byla okamžitě zavrhnutá a dopadlo to výrobou
Pane jo, to je teda rána, čekala jsem hodně, ale tohle předčilo i má očekávání
To aby si tady Svar otevřel živnost
Brňáku, to si měl kliku, no my to na tom vrakovišti taky zkusíme.....
Strana 1 z 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strana 1 z 8
Povolení tohoto fóra: