Ucinnost klimatizace
+14
Pajin
svar
martin.kazik
ScenicNoir
mistrli
rybar.miroslav
Lukyn
daveL
Rostini
Hynek
sali
medabeda
Vranik
Georgess
18 posters
Strana 1 z 2
Strana 1 z 2 • 1, 2
Ucinnost klimatizace
Zdarec chlapi,
mam takovy dotaz, ktery se moc nehodi do diskuze ktera tu o klime uz je. Klima mi v nasem Grandiku sla fest slabe az temer vubec, bylo mi receno, ze neni medium, tak jsme za 700 nechal vymenit medium i s kapalinou, ktera mela zjistit pripadnou netesnost, ktera zjistena nebyla, ale cca po tydnu byla klima zase neucinna, tak jsem sveril naslednou opravu autorizovanemu servisu, kde mi bylo receno, ze chladic je totalne deravy, ze pod UV lampou cely spodek tece a ze je potreba vymenit cely chladic, cou zrovna neni levna zalezitost (cca 12000 z praci), zplatil jsem dalsich 700 za tuto informaci a zjisteni v Renaultu a auto jsem sveril znamemu, ktery spravuje auta, dokonce u Renaultu delal, ten auto "odmaslil", nechal pretesnit chladic a zjisteni bylo, ze chladic je uplne OK a ze medium unikalo pres tesneni, ktere uz nebylo koser, ale cladic byl dobry a to bylo pro me hlavni, i pres to, ze nebylo zrovna levne...
Takze ted klima funguje a nasleduje muj dotaz, jak moc chladi vas Grandos chlapi, na kolik stupnu dokazete v techto horkach interier schladit, jde mi o to, ze i presto, ze chladi, tak klima treba ve sluzebni Fabii, nebo znamemu v Golfu chladi rozhodne mnohem vic, z ventilatoru jde uplne ledovy vzduch, ze snad ani nejde mit klimu naplno a to ja rozhodne mit musim v mem Grandikovi v tomto pocasi..., tak nevim...
Jeste jsem zapomel podotknout, ze mam manualni klimu a klimu naplnenou a natlakovanou jak ma byt... Muzete mi rici vas nazor, ci poradit?
Predem moc dekuji za rekci.
Jura
mam takovy dotaz, ktery se moc nehodi do diskuze ktera tu o klime uz je. Klima mi v nasem Grandiku sla fest slabe az temer vubec, bylo mi receno, ze neni medium, tak jsme za 700 nechal vymenit medium i s kapalinou, ktera mela zjistit pripadnou netesnost, ktera zjistena nebyla, ale cca po tydnu byla klima zase neucinna, tak jsem sveril naslednou opravu autorizovanemu servisu, kde mi bylo receno, ze chladic je totalne deravy, ze pod UV lampou cely spodek tece a ze je potreba vymenit cely chladic, cou zrovna neni levna zalezitost (cca 12000 z praci), zplatil jsem dalsich 700 za tuto informaci a zjisteni v Renaultu a auto jsem sveril znamemu, ktery spravuje auta, dokonce u Renaultu delal, ten auto "odmaslil", nechal pretesnit chladic a zjisteni bylo, ze chladic je uplne OK a ze medium unikalo pres tesneni, ktere uz nebylo koser, ale cladic byl dobry a to bylo pro me hlavni, i pres to, ze nebylo zrovna levne...
Takze ted klima funguje a nasleduje muj dotaz, jak moc chladi vas Grandos chlapi, na kolik stupnu dokazete v techto horkach interier schladit, jde mi o to, ze i presto, ze chladi, tak klima treba ve sluzebni Fabii, nebo znamemu v Golfu chladi rozhodne mnohem vic, z ventilatoru jde uplne ledovy vzduch, ze snad ani nejde mit klimu naplno a to ja rozhodne mit musim v mem Grandikovi v tomto pocasi..., tak nevim...
Jeste jsem zapomel podotknout, ze mam manualni klimu a klimu naplnenou a natlakovanou jak ma byt... Muzete mi rici vas nazor, ci poradit?
Predem moc dekuji za rekci.
Jura
Georgess- Poeet p?íspivku : 28
Registration date : 23. 03. 10
Re: Ucinnost klimatizace
k tomu bych se připojil, mě to taky připadá že na tak objemné auto ta klima výkonově nestíha
Vranik- Poeet p?íspivku : 82
Registration date : 14. 02. 09
Taky mi to tak nedávno připadalo tak jsem dal při delší jízdě cca 250km(to když mi to připadalo,že to moc nechladí 21st) manuálně ventilaci naplno a na 15st. a po 10min. zvuky-zažbrundání padání kostek ledu a voda co teče ihned po přepnutí na auto(mám digi) mi začala chladit jak lednička.
Když jsem nechal plnit klimu, tak jsme měřily laserovým teploměrem teplotu na výparníku nějakých -0,5°C, ale auto je velké a chtělo by to výdech klimy na zadní sedačky. Každopádně pomůžou záclonky na zadních dveřích.
sali- Poeet p?íspivku : 684
Registration date : 08. 11. 08
Byl jsem na kontrole klimy (automat) a servisák říkal, že dobrá auta chladí na cca 5-7 stupňů. Dělá hlavně VW, tak se na Francouze moc netvářil.
Přijel jsem, dal jsem foukání na max., nastavil 15 stupňů (nejnižší na automatu) a nechal to tak 10 min.
Potom přišel servisák, strčil do středové mřížky čidlo el. teploměru a ukazovalo to 4,7 stupně.
Udělal hluboké hmmmm ...
Přijel jsem, dal jsem foukání na max., nastavil 15 stupňů (nejnižší na automatu) a nechal to tak 10 min.
Potom přišel servisák, strčil do středové mřížky čidlo el. teploměru a ukazovalo to 4,7 stupně.
Udělal hluboké hmmmm ...
Hynek- Poeet p?íspivku : 151
Registration date : 18. 10. 09
Hynek napsal:Byl jsem na kontrole klimy (automat) a servisák říkal, že dobrá auta chladí na cca 5-7 stupňů. Dělá hlavně VW, tak se na Francouze moc netvářil.
Udělal hluboké hmmmm ...
Já jsem taky klimu (automat) nechal překontrolovat a po týdnu jsem tam strčil do výdechu v předu teploměr a výsledek byl 5 °C. Asi je to velký auto na tu klimu.
Na přdcházejícím Scenicu jsem měl manuál a nějak to nefungovalo a v autorizovaném servisu mi řkli že je vše ok ale!!!! že klapky nedoléhají z důvodů plstě z kabinového filtru. (důsledky starých filtrů). Ano dalo by se to vyčistit ale to je celá palubovka dolů. První příčiny toho jsou hučení ventilátoru(to že je tak trochu nevyvážený a háže )
Mnoho zdaru v bádání zdraví Rostini
Rostini- Poeet p?íspivku : 72
Registration date : 08. 05. 10
já to mám v automatu a chladí super. služebně střídám prakticky celý VW koncern a sice mrazí, ale pořád.
Grandík nefouká mráz ale drží danou teplotu, je to prostě účinější než VW které musí furt mrazit aby udrželo teplotu.
Naprostá spokojenost
Dodávám že ale nejsem typický uživatel co mrazí za každýho počasí na 20st. já jezdím na max 2 míň než je venku.
Grandík nefouká mráz ale drží danou teplotu, je to prostě účinější než VW které musí furt mrazit aby udrželo teplotu.
Naprostá spokojenost
Dodávám že ale nejsem typický uživatel co mrazí za každýho počasí na 20st. já jezdím na max 2 míň než je venku.
Mam digi a běží jenom v režimu auto. Chladí super, hodně znát je ale svítící sluníčko přes sklo, pak je pekelně horko :-)
Lukyn- Poeet p?íspivku : 49
Registration date : 21. 05. 10
Ucinnost klimatizace
Můj Grandík má stejné problém. Dle mého názoru je klima málo účinná.
rybar.miroslav- Poeet p?íspivku : 4
Registration date : 04. 11. 10
Zdar,
já mám nastaveno na auto klimu na 21,5 celou dobu co mám vůz. Nerozlišuji jestli je zima nebo léto a nikdy jsem neměl nějaký problém,prostě v zimě hřeje a v létě chladí no prostě super.
já mám nastaveno na auto klimu na 21,5 celou dobu co mám vůz. Nerozlišuji jestli je zima nebo léto a nikdy jsem neměl nějaký problém,prostě v zimě hřeje a v létě chladí no prostě super.
mistrli- Poeet p?íspivku : 287
Registration date : 29. 03. 09
Mě to funguje úplně stejně.
ScenicNoir- Poeet p?íspivku : 196
Registration date : 31. 07. 08
CHlapci, už jsem byl rozčarovaný, že mi klimatizace skoro nechladí. Tak jsem se objednal ke známému na klimu.
Jaké bylo zděšení když mi na konci celého procesu řekl, že jsem měl jen 0,04 místo 0,56 (teď už nevím čeho)... Při té příležitosti, jsem vyměnil kabinový filtr, udělala se desinfekce a zkontrolovala se celá klima.
Teď to chladí krásně, jen mám obavy, když byla skoro prázdná aby někde netekla...
Jaké bylo zděšení když mi na konci celého procesu řekl, že jsem měl jen 0,04 místo 0,56 (teď už nevím čeho)... Při té příležitosti, jsem vyměnil kabinový filtr, udělala se desinfekce a zkontrolovala se celá klima.
Teď to chladí krásně, jen mám obavy, když byla skoro prázdná aby někde netekla...
martin.kazik- Poeet p?íspivku : 81
Registration date : 19. 03. 12
Objem chladiva je v kg. Chladivo se přirozenou cestou ztrácí, někomu víc, někomu míň. já jsem 3,5 roku měl náplň bez ztráty a až letos se trocha doplňovala. Na to, abys zjistil případný úniky, by musela být klima naplněná s přídavkem barviva a pod UV lampou jsou pak vidět místa, kde uchází
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
Tak snad, tuk tuk... , jinak jak jsem tady četl, tak si lidi stěžujou na poddimenzovanou klimu na takové auto. Já to nějak nepocítil, a včera u nás ve stínku cca 31°C tak i v kufru byl cítit chladný svěží vánek...
martin.kazik- Poeet p?íspivku : 81
Registration date : 19. 03. 12
Studená smyčka
Zdravím chlapi tak mám další problém jako každé jaro opět mi nejde klima a to z důvodu takzvané studené smyčky (servisák mi to vysvětlil prý je to ochranná pojistka kompresoru proti přetížení) tato porucha se odstraní pomoci diagnostiky (clipu) a trvá to cca 2min. a cena 250kč dělají mi to každé jaro. No a o co mi jde- koupil jsem si clip učím se s ním pracovat. Clip mi načel tuto studenou smyčku ale nejde mi smazat protože pro odstranění této poruchy napíše že je potřeba uvést motor do klidu ale jakmile ho vypnu přestane clip komunikovat s ŘJ motoru tak nevím jak to provést Děkuji za každou radu
Pajin- Poeet p?íspivku : 57
Registration date : 25. 12. 10
Zařaď 1, šlápni na brzdu a zmáčkni startovací tlačítko. Naběhne do režimu komunikace. Zjistíš to tak, že půjde posilovač řízení
Jak dopadla komunikace s clipem? Funguje?
Dnes jsem byl v servisu - nefunguje klina.
V diagnostice vše v pořádku, jen chyba v tlakovém snímači - cena 3800,-Kč.
Oprava bude za 5000,_................. bezva, no ne?
Doufám, že mě neladí.
V diagnostice vše v pořádku, jen chyba v tlakovém snímači - cena 3800,-Kč.
Oprava bude za 5000,_................. bezva, no ne?
Doufám, že mě neladí.
zepfo- Poeet p?íspivku : 49
Registration date : 14. 04. 13
Tobude asi tento http://www.adusservis.cz/autoklimatizace/tlakovy-spinac-klimatizace-renault/ a vyměnit to zvládneš sám, chce to jenom 12 klíč
snímač
a je to i pro automat. klimu? prý je v snímačích nějaký rozdíl ..........
Je to snímač tlaku chladiva, který odstaví klimu při poklesu. Funkce je jedna. Má tři výstupy
klima
jasan, mě dnes udělali přednášku o jediném ND v originálu a tak.
Takže není problém?
Takže není problém?
Hele i já se svejma jalovejma rukama ho zvládl vyměnit stačí na to jeden klíč povolit vytáhnout a zase zadělat. Mám automatickou klimu a neorigo díl a už dva roky funguje.
Děda- Poeet p?íspivku : 136
Registration date : 11. 05. 09
vrakoviště za 200kč že jo Svare.-)))
berko- Poeet p?íspivku : 695
Registration date : 02. 09. 08
klima
No, tak dnes jsme zjistili, že snímač nefunguje asi proto, že tam není médium,
prostě v servisu nezklamali ..............
prostě v servisu nezklamali ..............
Strana 1 z 2 • 1, 2
Strana 1 z 2
Povolení tohoto fóra: