Grand Scenic&ScenicII
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Držák (naviják) na rezervní kolo

+37
Vratik
wow
Niecze
deif
Memphis
loonn
Karlučo
R-ježek
sali
MacaC
pepek
piggy
pokemon1
dudu0
pet123
martin.kazik
_Mickey_
Mamut
ravachol
Hynek
vecino
bambinot
ScenicNoir
berko
mildaus
pirduch
brňák
xxmirek
Káča + Míra
Kopy
Frodo
Ruda
jaris
svar
pepabor
Lazak
hudy
41 posters

Strana 3 z 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

Goto down

rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Empty Re: Držák (naviják) na rezervní kolo

Příspěvek  Kopy Fri Mar 20, 2009 12:21 pm

hudy napsal:Pánové a dámy, kolik by teda bylo zájemců o ten naviják, že bych přeci jenom zkusil napsat Renaultu o nějakou tu pořádnou množstevní slevu ... afro

A jak to vypadá s tvojí poptávkou?? Zjistil si něco?
Kopy
Kopy

Poeet p?íspivku : 259
Registration date : 19. 02. 09

Návrat nahoru Goto down

rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Empty Re: Držák (naviják) na rezervní kolo

Příspěvek  Káča + Míra Fri Mar 20, 2009 9:28 pm

Tak koukám,že držák rezervy je zde stále žhavé téma Razz Tak nový origo díl jsme už taky odepsali, v tom Renaultu už nevědí,co by si za to řekli Evil or Very Mad Laughing Moje máma, jakožto zaměstnanec Renaultu má možnost 30% slevy, ale i tak mi to stejně přijde strááášně moc. Když pominu možnost domácí výroby Svara Laughing tak by bylo dobré se tady domluvit, že kdyby zde někdo čirou náhodou objevil na vrakovišti víc než 1 kousek pro sebe, tak dá vědět. Soused na naší chatě má vrakoviště na Renaulty, tak už jsem zaúkolovala taťku, ať se poptá. Jó, hold je to nedostatkový zboží Sad

Aspoň už jsem donutila manžela něco podniknout. Když jsem mu předčítala vaše příběhy s píchlými koly bez rezervy,tak už se rozhoupal a začal shánět Laughing
Káča + Míra
Káča + Míra

Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 25. 02. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  hudy Fri Mar 20, 2009 9:42 pm

Tak mě napadlo, že když zítra jedu na STK, jesi bych raději neměl přihodit do kufru jedno rezervní kolo, teď se dost mluví o tom, že brzy přestane být rezerva v povinné výbavě, ale nikdo se nezmínil, že by už teď byla nepovinná v případě že mám sadu na nouzové dohuštění. A navíc, u tý sady je lahev z nějakým latexem, který má omezenou životnost (na té mé lahvi je uvedena použitelnost tuším 4 roky).

Ještě jeden dotázek na Káča-Míru, můžeš prosím zjistit kolik přesně by ten naviják u Rendla stál (objevují se tu odhady něco mezi 6000 a 10000, ale nic konkrétního). Měl by k tomu být i takový plastový doraz, ten údajně stojí cca 300 Kč (viz obr.)
rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Navijakgrand
hudy
hudy

Poeet p?íspivku : 429
Registration date : 28. 07. 08

http://www.grandscenic.cz/

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Káča + Míra Fri Mar 20, 2009 10:12 pm

Hudy, v pondělí ti to zjistím Very Happy

A jak se tady ptáš na rezervu při STK - tak právě dorazil manžel z "rachoty", tak jsem se ho hned zeptala, protože byl na STK s naším Grandíkem před měsícem a tvrdí, že rezerva být nemusí, že není psaná v techničáku a tyhle auta mají vyjímku. Jenom by si asi měl mít v pořádku tu dohusťovací sadu.
Káča + Míra
Káča + Míra

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  xxmirek Sun Mar 22, 2009 7:55 am

Káča + Míra napsal:Hudy, v pondělí ti to zjistím Very Happy

A jak se tady ptáš na rezervu při STK - tak právě dorazil manžel z "rachoty", tak jsem se ho hned zeptala, protože byl na STK s naším Grandíkem před měsícem a tvrdí, že rezerva být nemusí, že není psaná v techničáku a tyhle auta mají vyjímku. Jenom by si asi měl mít v pořádku tu dohusťovací sadu.

Ahojte,
já mám také auto bez rezervy, mám pouze opravnou sadu. V loňském roce - květen, jsem byl s autem na STK, kde jsem jim řekl, že nemám rezervu, pouze sadu. Žádná negativní reakce, technik mi pouze sdělil, že tato auta mají vyjímku. Na stav opravné sady se ani neptal.Takže asi bych neměl obavy z nějakého problému na STK. Ale rezervní kolo je velice dobrá věc. Je to určitě lepšínež opravná sada. Ať si politici říkají co chtějí, já si rezervu pořídím !!!!!!!!!!!
xxmirek
xxmirek
xxmirek

Poeet p?íspivku : 217
Registration date : 08. 08. 08

http://www.djmirek.ic.cz

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  hudy Mon Mar 23, 2009 12:54 am

Tak jsem byl v sobotu na STK, skontroloval jsem jesi všechno svítí, podíval se jesi mám všechnu povinnou výbavu, pro jistotu hodil do kufru rezervní kolo (dojezdovku), kdyby se náhodou chtělo technikovi mít něco proti tomu že nemám rezervu a jel jsem. Byl jsem ale zděšen, málem mě vyhodil, že mám v kufru rezervní kolo. affraid Rezerva prý musí být pevně přidělaná k vozidlu nebo být umístěná na místě jí určeném. No, chvíli mě dusil, prostudovával veškeré vyjímky zapsané v TP a začal dělat přednášku, že buď musím mít rezervní nebo dojezdové kolo pevně připevnéné nebo místo toho můžu mít sadu na nouzové dojetí, ale to pouze v případě že budu mít nějaké speciální pneumatiky s výztuhou čo co (o nich je zmínka v TP v kolonce další záznamy, kde mám mimo jiné uvedeno toto: "205/650 R 440A 94 H(V) - umožňují nouzové dojetí v případě defektu")atd. V každým případě nesmím mít rezervní kolo v kufru. Nakonec mi teda nakázal, že jsem tam s sebou žádné kolo neměl, jinak že by mě nesměl pustit.
hudy
hudy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  jaris Mon Mar 23, 2009 1:03 pm

HOY, mám dojem ,že si soudruh z TK trochu plete pojmy Shocked . Neměl na mysli systém PAX ? http://www.autolinhart.cz/renault-navody.html návod Scenic II 2003-2005 str. 2.23 Sada pro opravu pneu lze snad použít na jakékoliv pmeumatiky, nebo se mýlím ? rabbit
jaris
jaris

Poeet p?íspivku : 256
Registration date : 18. 01. 09

Návrat nahoru Goto down

rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Empty Držák(naviják)na rezervní kolo

Příspěvek  bambinot Mon Mar 23, 2009 2:15 pm

Zdravím,
mám dotaz na Svara,v čem je problém,že se musí držák měnit? Dneska jsem zkoušel spustit rezervu a spadla mi tak o 15-čísel a níž už nešla.Tak jsem musel pod auto a celé to odšroubovat i s kolem.Prostřík jsem to trošku olejem a trošku hrubé síly taky pomohlo Twisted Evil Když se vytočí celé lanko,tak bylo v jednom místě jakoby zalomené,ale ne přerušené! Zkoušel jsem to párkrát protočit oběma směry a vcelku chodilo volně,jen musím více zatáhnout než překonám to zalomení na lanku.
bambinot
bambinot
bambinot

Poeet p?íspivku : 103
Registration date : 04. 03. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Mon Mar 23, 2009 2:34 pm

Nevím nic o nějakých výměnách. scratch Zlomený lanko nespravíš, pomůže jedině výměna za nový Shocked
svar
svar

Poeet p?íspivku : 2615

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Káča + Míra Mon Mar 23, 2009 3:19 pm

No Hudy, byl si moc aktivní Laughing Laughing Laughing

Jinak cena držáku /navijáku/ je 8.050, včetně DPH. affraid Je to cena ze Zličína, ale myslím, že se to jinde moc lišit nebude.

Ještě jsem se ptala na tu množstevní slevu a moc vás tu nepotěším, na tyto díly se množstevní slevy neposkytujou Mad Sad

No a do třetice všeho zlého - u nás na vrakovišti naviják nemají, dokonce tam ještě nikdy neměli bouranýho Granda Rolling Eyes a to to vrakoviště funguje už pěknou dobu. K.
Káča + Míra
Káča + Míra

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  vecino Sat Apr 04, 2009 7:38 am

Omg tak to jsem od Rencka nečekal, že takovou maličkost budou střílet za takto nehorázný peníze. Taky hledám naviják + rezervu. Evil or Very Mad
vecino
vecino

Poeet p?íspivku : 170
Registration date : 24. 03. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Kopy Sat Apr 04, 2009 11:09 am

vecino napsal:Omg tak to jsem od Rencka nečekal, že takovou maličkost budou střílet za takto nehorázný peníze. Taky hledám naviják + rezervu. Evil or Very Mad

Romča+Jara napsal:
A taky aby to mělo naviják s rezervou, ať nerozšíříš naše řady se sháněním navijáku R.

Co je naviják ? Když se řekne navyják, tak si představím nějakýho jeepa s navijákem ...

Zdravím, takže už jsi asi pochopil proč jsem to psala Surprised
Kopy
Kopy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  vecino Sun Apr 05, 2009 6:09 am

Jooo ... už jsem to jasně pochopil Smile . Našel jsem v kufru elektrickou lepicí sadu, která vypadá téměř úplně stejně jako ta v článku: Neumíte měnit píchlé kolo? Zalepte ho . Máte ji taky ? Docela uvažuju, že bych se na ni spoléhal ... jasně nezalepí vše, ale jako nouze lepší než nic ne.

Silně mě odráží cena orig. navijáku od rencků ... vozit rezervu v kufru není dobrý a hlavně zabírá místo.
vecino
vecino

Poeet p?íspivku : 170
Registration date : 24. 03. 09

Návrat nahoru Goto down

rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Empty Ták, a je doma

Příspěvek  Kopy Fri Aug 07, 2009 9:32 pm

Zdravím a po delší odmlce se zase hlásíme, protože se musím pochlubit se svým "úlovkem". Když jsem několik měsíců bez úspěchu sháněl naviják nebo aspoň dojezdovou rezervu třeba z "kraťase", nejčastější odpověď byla, že jsem dnes už asi pátý co volá na naviják. Potom jsem volal na inzerát na S Bazaru "ND na Scenic II 04". Řekl jsem, že mám Granda jen s lepící sadou a on na to "no já mám taky Granda, ale s rezervou". Takže jsme pokračovali dál a došlo i na to, že má dokonce i naviják, ale než pochopil o co se jedná..... confused musel jsem mu vysvětlit jak je to uchycené a jakým způsobem se spouští rezerva. Naviják i s novou plnohodnotnou pneu mi poslal poštou. Za pneu chtěl 1500 a za naviják nevěděl. Dohodli jsme se na 3000 za komplet. Byl jsem šťastný a nedočkavý, když dorazil balík bylo vše super až do té doby, než jsem objevil, že je kotva odstřihnutá od navijáku. affraid affraid Naštěstí hned nad šroubem, takže malé zkrácení lanka (po malé úpravě v dílně) není na závadu. Borec netušil co měl za "zlato" a přesto, že jsem mu dal přesný návod jak pneumatiku spustit, tak to pos..... rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 872631
Takže jaké z toho plyne poučení? Volat a ptát se na všechny scéniky II, ne jen na Granda a třeba z toho nakonec Grand přece jen bude. lol!
J. rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 475575
rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Fotky1188.th
Kopy
Kopy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  hudy Sun Aug 09, 2009 8:12 pm

Gratuluji k úlovku. lol!
Jak tak na to koukám, tak je ten navijak docela pěkně poničenej přírodou (orezavělé části, oloupanaá barva). To za ty peníze co za to chtějí v renaultu, by si to teda zasloužilo mnohem kvalitnější materiál, který je odolný aspoň proti vodě, když už je to ve spodu auta volně přístupný cákancům a povětrnostním vlivům.
hudy
hudy

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Mon Aug 10, 2009 6:16 pm

Tak tos měl z p.....e kliku. Narazit na někoho, kdo neví, jaký má poklady a ještě je rád, když se toho zbaví za pusu........ rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 38652
svar
svar

Návrat nahoru Goto down

rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Empty naviják - prosím

Příspěvek  Hynek Mon Dec 14, 2009 2:08 pm

Tak já bych se taky chtěl přihlásit, u chváleného "svara", pokud už naběhla seriová výroba ..., že bych měl zájem o jeden kus.
Vozím dvojčata, dceru a manželku. Nedovedu si představit, někde daleko od domova, velký defekt.
Abych to nezamluvil, bylo by možné nechat vyrobit pro mě jeden kus ?

Hynek
Hynek
Hynek

Poeet p?íspivku : 151
Registration date : 18. 10. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Wed Mar 03, 2010 9:19 pm

Hoj hoj chlapi, tak sem také začal řešit problém navijáku a mám jen malou otázku na [b]svara, co to tam máš za ten šnekový převod, z čeho to je, píšeš pár součástek z brzd náklaďáku a je to, člověče nepamatuju se že by na brzdách byl nějaký šnekový převod,(předpokládám,že je to šnekový převod kvůli samosvornosti,ráčna by byla nepraktická), tak soukr kápni božskou ať se mohu pustit do kopie.(nejhorší je vymýšlet co už je vymyšlené, Jára Cimrman) zatím díky maky
maky
maky

Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Sat Mar 06, 2010 8:17 am

maky napsal:Hoj hoj chlapi, tak sem také začal řešit problém navijáku a mám jen malou otázku na [b]svara, co to tam máš za ten šnekový převod, z čeho to je, píšeš pár součástek z brzd náklaďáku a je to, člověče nepamatuju se že by na brzdách byl nějaký šnekový převod,(předpokládám,že je to šnekový převod kvůli samosvornosti,ráčna by byla nepraktická), tak soukr kápni božskou ať se mohu pustit do kopie.(nejhorší je vymýšlet co už je vymyšlené, Jára Cimrman) zatím díky maky

Nazdar hoši, svare,teď sem zase chvilku na netu a tak Ti musím potvrdit, že co se týče stáří,tak sem starší než živočišné uhlí, ale mladší než hnědé.No v autodílně nemakám od roku 1980, tak to opravdu dávno,ale také sem se zase díval na ten origo naviják a nejvíc mi to připomíná kličkový spouštěč okna ve dveřích, ale to nevím neboť žádnej nevlastním, a přijde mi to dost křehký(ty kolečka v něm byly ze slitiny a občas praskly).Jo a sem na učňáku kde se učily švadleny a dnes sme umělecká škola. Kde mistruješ ty? dle výkonů asi taky auta, nebo zámečničina?? Čau maky
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

rezerva - Držák (naviják) na rezervní kolo - Stránka 3 Empty Naviják

Příspěvek  ravachol Thu Mar 11, 2010 1:08 pm

Zdravím všetkých,
mám GrandScenica niečo viac ako mesiac, a tiež ma hnevalo, že nemá rezervu. Vďaka tomuto fóru som problém vyriešil, hlavne som prišiel na to čo vlastne potrebujem a začal som obsielať e-mailami vrakoviská. Dostal som ho kúpiť v Soběslavi - www.autodilysobeslav.cz . Stál ma 2500,- Kč. Takkomu sa chce nech tam skúsi písnuť. Dohoda je s nimi veľmi dobrá a majú všetko možné na GrandScenica.

ravachol

Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 04. 03. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Sat Aug 28, 2010 11:44 am

Zdarec hoši, tak úderem dnešního poledne sem se stal také majitelem držáku na rezervu ( teda musím přiznat, že svar poradil hlavní součástku) pak to již byla rutina. No a v příloze je foto, maky[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img833/7842/obraz001qs.jpg][/IMG]
[IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img833/495/obraz002u.jpg][/IMG]
URL=https://2img.net/r/ihimizer/i/obraz008ii.jpg/][IMG=https://2img.net/r/ihimizer/img163/6407/obraz008ii.jpg][/IMG][/URL]
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Sat Aug 28, 2010 1:24 pm

Blahopřeju k výsledku, akorát se mi nechtěly načítat všechny fotky, ale dokážu si to představit nebo se podívám v Mělníku, když Ti padla ta dovolená
svar
svar

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Mamut Mon May 23, 2011 7:47 am

Tak uz som aj ja hrdym majitelom Svarovho umeleckeho diela. Vcera sme si urobili vylet do Zlinskej ZOO (vrelo odporucam) a nasledne sme navstevou pootravovali velmi pohostinnu Svarovu rodinku (este raz dakujem za skvelu pohostinnost). V priebehu reci o vsetkom moznom, samotny majster behom 10min namontoval navijak. Takze uz mi ostava len zohnat nejaky starsi plechac co tam zavesim a mam to komplet. Inak aj v Kromerizi su nadherne miesta, ktore sa oplati vidiet (napr. biskupsky palac s okolitymi zahradami). Len po celom dni v ZOO uz nik z nasej partie nemal naladu na dalsie chodenie, takze az nabuduce.
Mamut
Mamut

Poeet p?íspivku : 40
Registration date : 05. 08. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Mon May 23, 2011 8:22 am

Jsem rád, že jsi spokojený se vším, co se odehrálo od příjezdu až po odjezd od nás. Někdy příště......
svar
svar

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  _Mickey_ Tue May 15, 2012 5:36 am

Tak se kluci musím pochlubit...nasel jsem inzerat http://auto.bazos.cz/inzerat/15945286/RENAULT-SCENIC-GRAND-II.php , zavolal, domluvil se svarou odvoz (pac ja to mam kolem 120 km) a uz lezi u svary doma.
Mel by to byt komplet navijak, cela ta zezlezna konstrukce, kryt na vyfuk a jeste original rezervicka.
Tak jsem na to zvedavej, uvidim to na zivo asi nejdriv tak za mesic, ale docela se tesim ;-)

Sup sup, ocekavam gratulace a blahoprani :-D

Mickey

Naposledy upravil myckei dne Tue May 15, 2012 6:27 am, celkově upraveno 1 krát
_Mickey_
_Mickey_

Poeet p?íspivku : 1200
Registration date : 25. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 3 z 8 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: