Grand Scenic&ScenicII
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

baterie

+32
Karlučo
mack3
kris
petr novy
maky
mistrli
PRADedaR
R-ježek
jirkaol
Popenec
Ruda
berko
placi414
edgu1
RGS
budulajs
popík
lenin2001
mkb
Lazak
nera738
Koci
hudy
MartinLM-SK
sali
jaris
svar
Grandík
d2d
palladin
vecino
mildaus
36 posters

Strana 3 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

Goto down

baterie - Stránka 3 Empty Re: baterie

Příspěvek  _Mickey_ Sun Jan 20, 2013 8:13 pm

Berko, to mel byt tip na baterku co koupit? Nebo to ma byt nejaka paradni cena?

Mickey

PS - Porad me zajimaji ty nazory na baterku Banner :-)
_Mickey_
_Mickey_

Poeet p?íspivku : 1200
Registration date : 25. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  sali Mon Jan 21, 2013 5:25 pm

Baterku banner asi nikdo nemá, když nejsou názory. Co vím tak někteří z nás máme Vartu Blue dynamic a konkrétně u mně naprostá spokojenost. Vůbec se o ni nestarám a přesto slouží k absolutní spokojenosti. A to jezdím v zimě hlavně krátké trasy do 20ti km. Pokud se mi zdá že třetí den po sobě je -18 a baterce to nesvědčí a slábne, tak naplánuju 40ti kilometrovou cestu a baterce je zase na měsíc hej.
sali
sali
sali

Poeet p?íspivku : 684
Registration date : 08. 11. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  berko Mon Jan 21, 2013 8:11 pm

chtěl jsem jenom pomoct,nalož s radou jak uznaš za vhodné..banner bych nebral...Varta nebo Bosh
berko
berko

Poeet p?íspivku : 695
Registration date : 02. 09. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  _Mickey_ Tue Jan 22, 2013 2:30 pm

Jasny, diky za radu.
Ja jenom nevedel, kdyz to byl tak strohy odkaz, jestli to znamena jako "tuhle si kup" nebo "tady ji maji za nejmin".
Kazdopadne jeste jednou diky. Pujdu tedy do nejake te vatry, at to poradne chyta ;-)

Mickey
_Mickey_
_Mickey_

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Ruda Mon Feb 04, 2013 7:11 pm

Tak přidám taky zkušenost: moje origo baterka dovršila 8 let a 4 měsíce. Při déle otevřených dveřích - cca hodina - už nedrží kapacitu.
Tak jsem dnes vyměk - hory přede mnou. Koupil jsem klasiku AKUMA, 55 AH, 480 A - 1350,- Kč. Mě to na benzínáka stačí bohatě. S Akumou mám jen ty dobré zkušenosti.
Ruda
Ruda

Poeet p?íspivku : 78
Registration date : 30. 12. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  _Mickey_ Mon Apr 15, 2013 7:07 pm

Tak panove...musim ohlasit smutnou zpravu a to umrti v rodine.
V sobotu umrela original baterka, dozila se uctyhodnych 8 let a 2 mesicu :-)
Zitra jdu pro jeji nastupkyni. Vybral jsem nakonec Vartu Silver Dynamic 72Ah za 2050 Kc. Snad taky vydrzi aspon 8 let.
Jo ale jinak svanda, auto pred barakem a jaksi bez baterky ho clovek nezamkne...nastesti od spani v aute pomohl soused s nabijeckou, kterou jsme pouzili alespon na zamceni auta.
Baterka ani po cca 24 hodinach na nabijecce uz nezvladla ani nastartovat chudera.

Mickey
_Mickey_
_Mickey_

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Koci Tue Apr 16, 2013 5:08 am

??? já myslel že to jde zamknout klíčem (ten co je v kartě) mechanicky i bez baterky! Shocked
Koci
Koci

Poeet p?íspivku : 297
Registration date : 17. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  _Mickey_ Tue Apr 16, 2013 5:39 am

No nevim jak komu jinemu, ale je byl v situaci, kdy jsem mel otevrene vsechny dvere a dokonce i kufr, pac jsme nakladali veci do auta pred odjezdem a klickem sly zamknout / odemknout akorat dvere ridice.
Ostatni nic.

Mickey
_Mickey_
_Mickey_

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Popenec Tue Apr 16, 2013 12:58 pm

Tak zadní dveře jdou taky zamknout tím klíčkem. Musíš je mít otevřené a když se na ně koukáš z boku, tam kde je zámek, tak pod ním je taková plastová jakoby hvězdička. Do ní strčíš ten klíček a otočíš myslím doprava. Pak stačí dveře zabouchnout a už je neotevřeš. Ale jak s kufrem, když je odemknutý to fakt nevím... Nebo možná vím, ale protože nejsem u auta, tak si nějak nemůžu vzpomenout. Každopádně nějak to jít musí.
Popenec
Popenec

Poeet p?íspivku : 667
Registration date : 24. 07. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  _Mickey_ Tue Apr 16, 2013 1:01 pm

No vidis to :-)
Ono by to asi nejak slo vyresit, ale snazsi bylo dotahnout nabijecku, pripojit k baterce a udelat cvak.
Nova krasnoucka Varta Silver Dynamic je jiz nalozena v zalozni felicii a az se dostanu domu, tak ji budu pasovat do auta.
To by bylo, aby nemakala jak drak, kdyz ma navic 72 Ah proti 62 soucasnym!

Mickey
_Mickey_
_Mickey_

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  jirkaol Sun Dec 01, 2013 10:01 am

Tak mi taky odešla baterie do věčných lovišť. Byla tam 70Ah 640 A. Vzhledem k tomu, že jsem auto kupoval v bazaru, tak si nejsem jistej, jestli to je ta správná. Mám krátkyho Scenica 1.9Dci, 88kW. Ve výše uvedených příspěvcích se zmiňujete o 74Ah bateriích a zkratovacím proudu 750A. No není to zbytečně moc? Bude se stíhat dobíjet? Předpokládám, že čím vyšší kapacita baterie, tím delší čas je zapotřebí k jejímu plnému dobití. Nevím jak to je s alternátorem, jestli dokáže dodávat vyšší proud pro dobíjení, nebo mu to bude trvat prostě jen déle.
Další věc je zkratovací proud, Opravdu je zapotřebí tak vysoký, když na připojení baterie je pojistka která je na 400A. Tím předpokládám, že by tam nemělo téct víc. Jestli je to jinak poraďte.
P.S. Na druhou stranu je mi jasné, že čím je větší kapacita baterie, tím větší výdrž v mrazech a dlouhodobějším stání auta, pokud je dobitá na maximum.

Zdarec
jirkaol
jirkaol

Poeet p?íspivku : 63
Registration date : 20. 09. 13

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Sun Dec 01, 2013 5:10 pm

S dobíjením bych si obavy nedělal, výkony altiků jsou od 100 A do 155 A, podle typu motoru. Pojistka na baterce je sice 400 A, ale proud do starteru jde napřímo mimo pojistky. Pokud ti tam vejde větší baterka rozměrově, tak po ní klidně šáhni.
svar
svar

Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  jirkaol Sun Dec 01, 2013 5:21 pm

No asi to tak dopadne. Ale když se mrknu na připojení baterie např. foto na druhé straně tohoto vlákna, tak podle mě to jde první na pojistky a potom na vodiče vedoucí někam ke spotřebičům. Zdarec
jirkaol
jirkaol

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Mon Dec 02, 2013 10:06 am

svar
svar

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  jirkaol Mon Dec 02, 2013 11:45 am

OK
Nakonec jsem koupil bezúdržbovou BRIT SKYWAY 77Ah 760A. Rozměrově je naprosto stejná jak ta co tam byla, vyrobeno v EU. Cena: protiúčtem jsem odevzdal starou plus jednu 55Ah co jsem ještě sehnal, 1500,-Kč. Tak uvidíme.
jirkaol
jirkaol

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  sali Wed Sep 03, 2014 6:25 am

Tak nás po pěti letech naprosto bez rozloučení opustila baterka. Ráno cestou do práce všechno vpořádku, odpoledne už ani ťuk. Po dobití a změření zátěžákem okamžitě padala na 6V. A protože pět let sloužila k spokojenosti koupil jsem hned tu stejnou Blue Varta 72Ah.
hoj sali
sali
sali

Poeet p?íspivku : 684
Registration date : 08. 11. 08

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Thu Oct 30, 2014 7:58 pm

Zdarec syncí, tak přesně po 9 letech mi odešla baterie do věčných lovišť, lépe řečeno mě přestalo bavit jí každých 14 dní dobíjet a čekat kdy se semnou rozloučí někde před nějakým marketem nebo na křižovatce!!, tak sem rozhodl pro EXIDE Premium EA 770, 12V/ 77 Ah./ 760 A.. rozměry : 278 x 175 x 190.... už jste někdo koukal kolik je nad tou 175 mm vysokou místa a zda se tam ta 190 mm vysoká vejde a zda + na pravé straně nevadí při otočení (+ je přece uprostřed a - je u blatníku??? néé) co vy na to????
maky
maky

Poeet p?íspivku : 2602
Registration date : 21. 01. 10

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Koci Fri Oct 31, 2014 6:53 am

Synek hlásí že se tam vejde! Mám tam tuhle: KLIKNI SI NA ODKAZ (rozměry jsou stejné)

baterie - Stránka 3 J990ky  baterie - Stránka 3 Avjudk
Koci
Koci

Poeet p?íspivku : 297
Registration date : 17. 04. 09

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Fri Oct 31, 2014 8:35 am

Díky super!!!!
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  svar Mon Nov 03, 2014 8:27 am

maky napsal:Zdarec syncí, tak přesně po 9 letech mi odešla baterie do věčných lovišť, lépe řečeno mě přestalo bavit jí každých 14 dní dobíjet a čekat kdy se semnou rozloučí někde před nějakým marketem nebo na křižovatce!!, tak sem rozhodl pro EXIDE Premium EA 770, 12V/ 77 Ah./ 760 A.. rozměry : 278 x 175 x 190.... už jste někdo koukal kolik je nad tou 175 mm vysokou místa a zda se tam ta 190 mm vysoká vejde a zda + na pravé straně nevadí při otočení (+ je přece uprostřed a - je u blatníku??? néé) co vy na to????
Najdi si v blízkým okolí pěkný místečko, objednej domíchávač betonu a postav jí pomník. to už stojí za to affraid cheers
svar
svar

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Mon Nov 03, 2014 9:45 am

Jo a ještě než přijede mix tak jí políbím na holé kontakty!!!! ( chtěl bych říci na řiť, ale tu jaksi nemá, tam jenom odešla!!!)
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  R-ježek Tue Nov 04, 2014 7:53 pm

Maky upřímnou soustrast a hlavně si novou baterku pořádně užij! Já jsem měl KO baterie také bez náznaku s naloženým autem v pátek v 17:00 hodin odpoledne před cestou na Moravu a to jsem ji ani nemohl políbit na konektory jako Ty, když ji odvážel servisák co přijel s novou. Laughing Ať slouží mnoho let Very Happy Ruda
R-ježek
R-ježek

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 30. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  maky Tue Nov 04, 2014 8:28 pm

Rudo díky za kondolenci, zejtra je ten den, kdy nový zdroj energie bude zakoupen, ale váměna proběhne asi ( pokus starter nerozhodne jinak!!) o víkendu a přemýšlím ještě o přezutí polobotek za lyžáky, ale dle podnebí se mi moc nechce!!! ( zimáčky v tomto teple rychle ubývají!!!)
maky
maky

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  R-ježek Tue Nov 04, 2014 8:33 pm

No tak ať se pěkně zapojí a starty Bez závad a jinak už je celkem chlad tak lyžáky se budou hodit. Rána jsou mrzská pomalu zmrzlá takže polobotky nebo dokonce mokasíny jsou jen pro pracháče co mají na výplatu po nehodě.
R-ježek
R-ježek

Poeet p?íspivku : 367
Registration date : 30. 11. 11

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  PRADedaR Wed Nov 05, 2014 6:18 am

Zdar kluci, když mají někteří dubovou hlavu a olšové ruky tak stejně žádné sněhule nepomužou scratch
PRADedaR
PRADedaR

Poeet p?íspivku : 648
Registration date : 19. 01. 12

Návrat nahoru Goto down

Příspěvek  Sponsored content

Sponsored content

Návrat nahoru Goto down

Strana 3 z 5 Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

- Similar topics

Povolení tohoto fóra: