Display
+109
DrlaM
lukas48
PRADedaR
tesla.ic1
Efendy
petr novy
PetrGrand
Karlučo
patospatos
sestra6
whoareyou
jirik_h
pivot
mamuti
RadimB
Samuelsson
Maxim
Papaja68
goldwingtom
martin.kazik
Ruda
svihy
ketupa
krtek225
mrarek
JINDRA82
JArty
anderkoj
JirkaCH
jirkas
Jirin_CZ
kpartl
Popenec
Karel
Horacio
Prašík
hanulenac
herflik
Mamut
Georgess
duff
Romanky
ppeto
pirduch
Kopy
Prochyx
loosos
rybar.miroslav
autotachometr
jarynp
mosap
Tony
scenic1.5dci
cekora
mifii
bambinot
d2d
maky
Pavel
Děda
Nomed
honzikf
hudy
hreho
cekru
pablou
brano_
grand20_16v
milan620
Ren_Scenic
Koci
Lionet
žaky
klap-in
mkb
Romanky1
peter1976
Maros Jurkovic
ScenicNoir
Paveld
Grandík
technak
XAO
ivangs
vildas
okura
marcuss333
MartinLM-SK
stteveke
gazer
sali
jaris
Palda
pepabor
xxmirek
drmi
mildaus
alino
miro22
karon
paul
berko
ppomezn1
koprda
velrybar90
svar
Jony
RaCeK
Lazak
113 posters
Strana 5 z 13
Strana 5 z 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Re: Display
Nějak mi to opravdu vede na tu baterii. Dnes ráno opět stejný problém. Odpoledne jsem objížděl hroby, a po nastartování (5x po cca 20km) tento problém vždy spolehlivě nastal. Už za tmy jsem po nastartování zapnul dálkové světla a display - tma- Po přepnutí na tlumená světla se to naštěstí opět chytlo. Prostě to funguje správně jen po delší jízdě, když se baterie řádně dobije.
mkb- Poeet p?íspivku : 119
Registration date : 25. 04. 09
Nez zacnes podnikat neco,,chtelo by to merak dat na primo na bateri a nastartovat na kolik ti klesne napeti,nejlepe rucickovej merak a baterka ,aby byla aspon 2.hodky odpocata,,ne to merit kdyz clovek prijede.Kdyz tedy zapnes
svetla tak ti displej pohasne,,mas tam knoflik na intenzitu displeje,mas ho na plno.Trochu to pohasnout muze aby to ridici nesvitilo naplno do oci,,jako osvetleni radia ,klimi a tak dale.Pokud pristrojovka zhasina je to zle,,je videt ze uz je neco v pristrojovce spatny a ma to vliv na pokles napeti,i kdyz je pomerne o 0.2 %
PS: Je divny ze to dela po nastartovani, to je znamka vady v pristrojovce,prece po nastartovani zacne dobijet
altik na 14.1V neni mozne ,aby se pristrojovka zhasinala a nulovala,uz ma dostacujici napeti.Na vine je
impulzni zdroj ktery uz nedokaze pracovat s ruznym napetim.
svetla tak ti displej pohasne,,mas tam knoflik na intenzitu displeje,mas ho na plno.Trochu to pohasnout muze aby to ridici nesvitilo naplno do oci,,jako osvetleni radia ,klimi a tak dale.Pokud pristrojovka zhasina je to zle,,je videt ze uz je neco v pristrojovce spatny a ma to vliv na pokles napeti,i kdyz je pomerne o 0.2 %
PS: Je divny ze to dela po nastartovani, to je znamka vady v pristrojovce,prece po nastartovani zacne dobijet
altik na 14.1V neni mozne ,aby se pristrojovka zhasinala a nulovala,uz ma dostacujici napeti.Na vine je
impulzni zdroj ktery uz nedokaze pracovat s ruznym napetim.
Romanky1- Poeet p?íspivku : 6
Registration date : 02. 10. 09
Nulujou se hodiny
Ahoj
prosim o radu mam tyden koupenyho scenica (2005) a nepravidelne cca kazdy 5-8 start se mi vynulujou hodiny a kontrola zapnuti pasu funguje taky tak nejak nahodne. Mate s tim nekdo zkusenosti? Po tom co jsem tu to procital to vypada na zacatek cerne smrti display (prodejce rikal ze menil baterii - pry byla slaba).
Stejne to asi vypada ze budu muset zajet za nejakym tim sikulou co to spravuje . Hodite mi prosim nekdo kontakt co nejbliz k Pardubicim. Diky
prosim o radu mam tyden koupenyho scenica (2005) a nepravidelne cca kazdy 5-8 start se mi vynulujou hodiny a kontrola zapnuti pasu funguje taky tak nejak nahodne. Mate s tim nekdo zkusenosti? Po tom co jsem tu to procital to vypada na zacatek cerne smrti display (prodejce rikal ze menil baterii - pry byla slaba).
Stejne to asi vypada ze budu muset zajet za nejakym tim sikulou co to spravuje . Hodite mi prosim nekdo kontakt co nejbliz k Pardubicim. Diky
klap-in- Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 08. 11. 09
Display
Ahoj, tak jsem se rozečetl k tomuto tématu. Jsem také jeden z vás, kterým začal blbnout display. Začalo to tak před 3 týdny a celkem se to stalo asi 6 x. Při nastartování asi po 5 vteřinách najednou probliknul display a byl vynulován palubní PC a hodiny. Při jízdě vše OK. Dnes jsem změřil baterii po vyjmutí z auta a dával 12,5 V. Zkusím ji ještě hodit na nabíječku a potom se uvidí. Zdá se, že baterie bude asi zatím v pohodě, i když je stárá 4,5 roku. Třeba, ale jak tady popisujete při startu se mení napětí a měnič to nevzládá a potom začínají problémy a dále jen černá tma. Ve čtvrtek jsem objednaný do servisu na výměnu spodního silenbloku a ta to nechám proměřit. Snad jak předejít větším škodám tak to vydím na koupi nové baterie.
žaky- Poeet p?íspivku : 13
Registration date : 27. 12. 08
Display
Ahoj, takže jsem provedl zkoušku baterie a dobíjení a vše je ok. Takže chyba je v měniči napětí u displaye. Nakonec jsem obvolal maniky ze seznamu na opravu tohoto problému. Bylo mi potvrzeno, že je to výrobní vada až do konce roku 2005. Mezi tím proběhlo celkem 8 modifikací displaye. Nejrychleji a nejlevněji to umí opravit ing. Radek Tomáš z Holešovic. Je to pro mě, ale téměř 400 km. Zkusím to ještě u šikovnýho elektromechanika u servizu, který mi provádí opravy mého Grandíka. Ve čtvrtek jsem objednaný a tak uvidím jak se vyřeší oprava displaye. Zatím zdar
@ žaky
Držím palce a dej zprávu jak to v servisu dopadlo. Mě navrhli vyměnit celý display.
Držím palce a dej zprávu jak to v servisu dopadlo. Mě navrhli vyměnit celý display.
mkb- Poeet p?íspivku : 119
Registration date : 25. 04. 09
Uz se to tady psalo ze servis Renault nikdy neopravuje elektroniku,, vzdy se meni cele veci neboli dily ,taky je na to zaruka.
Ten clovek tam nebude sedet s mikropajkou a odsavackou a horkozduskou a menit takove male veci.Zaprve se jim to nevyplati, muzou to spatne opravit, a vy jim to budete dvakrat reklamovat.Proc by si meli pridelavat tu zbytecnou praci.Vymeni radeji za par minut pritrojovku za kterou plne daji zaruku.A nechaji si pekne zaplatit.Ani tam servisu neni zadny takovy vyuceny clovicek co by meril nejake odpurky a diody a kondiky a MCU.
Ten clovek tam nebude sedet s mikropajkou a odsavackou a horkozduskou a menit takove male veci.Zaprve se jim to nevyplati, muzou to spatne opravit, a vy jim to budete dvakrat reklamovat.Proc by si meli pridelavat tu zbytecnou praci.Vymeni radeji za par minut pritrojovku za kterou plne daji zaruku.A nechaji si pekne zaplatit.Ani tam servisu neni zadny takovy vyuceny clovicek co by meril nejake odpurky a diody a kondiky a MCU.
Display
No já nejdu také do servisu Renault. Tak hloupej zase nejsem. Jedu do servisu, který patří kamarádovi a jsou tak vyučení Peugeoťáci. Jsem jenom objedaný na výměnu silenbloku. Jen se zmíním o poruše displaye a vím, že mají odborníka přes elektroniku. Tak to prostě zkusím u něho. Jinak pojedu do Holešovic na jistotu.
Vcera jsem delal jednu po neodbornem zasahu, uz ji nekdo mel v ruce,bylo videt ze neumi ani drzet mikropajku v ruce, no nebudu to moc upresnovat, chlazeni kus medeneho plechu,ustrizenymi nuzky na plech, jen tak prilepeny vterinovem lepidlem ,ani to moc nedrzelo, kdyz jsem to daval pryc bylo stesti ze se to predtim neuvolnilo samo a ze to nevletelo mezi elektricke spoje a soucastky,to by asi neprezila pristrojovka, tranzistor byl vymenen ani nebylo vydet co je to za typ tranzistoru, odpor 30 ohm, byla tam hodnota 47 a utrhane spoje propojeny slabymi dratkami. Uz bych toto absolvovat nechtel. Foto radeji k nahledu radeji ne !
PS: Soucastky pouzil ktery zrovna nasel v sufliku.
PS: Soucastky pouzil ktery zrovna nasel v sufliku.
tranzistor
Zdravím,
takže u mě byla zjištěná vadná součástka F3710s, údajně tranzistor, nevíte někdo kde a jak bych mohl sehnat náhradu za tuto součástku? Mnohokrát děkuji za jakoukoliv pomoc.
PS: Display mi začal poblikávat když začala zima a vydržel to cca 5 dní a poté po jednom nastartování se rozblikal na nezvykle dlouhou dobu a zhasnul navždy mám najeto 71 tis. km a baterii 4 roky starou a zdá se být v pořádku.
takže u mě byla zjištěná vadná součástka F3710s, údajně tranzistor, nevíte někdo kde a jak bych mohl sehnat náhradu za tuto součástku? Mnohokrát děkuji za jakoukoliv pomoc.
PS: Display mi začal poblikávat když začala zima a vydržel to cca 5 dní a poté po jednom nastartování se rozblikal na nezvykle dlouhou dobu a zhasnul navždy mám najeto 71 tis. km a baterii 4 roky starou a zdá se být v pořádku.
Lionet- Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 19. 11. 09
Lionet napsal:Zdravím,
Nejsem elektrikář, ale třeba ti to pomůže:
http://www.codecard.lt/electronics/transistor/f3710s-irf3710spbf-automotive-xenon-mosfet/prod_329.html
http://www.irf.com/product-info/datasheets/data/irf3710s.pdf
.... vygooglováno
Koci- Poeet p?íspivku : 297
Registration date : 17. 04. 09
Uz se to tady psalo ze servis Renault nikdy neopravuje elektroniku,, vzdy se meni cele veci neboli dily ,taky je na to zaruka.
Čau, záleží na tom kdo ti to dělá. Mě to dělal mamík od Č.Budějovic a mám to i s roční zárukou. Nemluvě o finanční úspoře. A nehledě na to, že na tom displey odchází jedna a ta samá věc!
Čau, záleží na tom kdo ti to dělá. Mě to dělal mamík od Č.Budějovic a mám to i s roční zárukou. Nemluvě o finanční úspoře. A nehledě na to, že na tom displey odchází jedna a ta samá věc!
XAO- Poeet p?íspivku : 78
Registration date : 26. 04. 09
Kontakt
Tady je kontakt na zde již zmíněného opraváře u Českých Budějovic: 721269600
Má jich za sebou hodně (já byl číslo 55) a dává na ní záruku. Vše mi vysvětlil a je vidět, že ví kde přesně je prvopočátek problému s displayem. Pracoval 6 let u Renaultu jako cotech a vyzná se. Nedělá samozřejmě jen přístrojovky. Upravil mi i stav kilometrů, protože se mi změnil a to geometrickou řadou z 88000 na 682000. Je to prý dost časté, ale záleží na tom v jaké fázi poruchy se zrovna přístrojovka nachází. Za úpravu km nechce nic navíc. Cena je pevná. 4000,-
Má jich za sebou hodně (já byl číslo 55) a dává na ní záruku. Vše mi vysvětlil a je vidět, že ví kde přesně je prvopočátek problému s displayem. Pracoval 6 let u Renaultu jako cotech a vyzná se. Nedělá samozřejmě jen přístrojovky. Upravil mi i stav kilometrů, protože se mi změnil a to geometrickou řadou z 88000 na 682000. Je to prý dost časté, ale záleží na tom v jaké fázi poruchy se zrovna přístrojovka nachází. Za úpravu km nechce nic navíc. Cena je pevná. 4000,-
Ren_Scenic- Poeet p?íspivku : 1
Registration date : 22. 11. 09
Pokud by nekdo potřeboval zde kontakt na opravu Display Renault 777932380 Domažlice
milan620- Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 26. 11. 09
sakra, este som si hovoril, ze buduci tyzden dam novu bateriu a dam pozriet auto pred zimou ... a vcera sa vynuloval cas , potom prestal tocit ventilator kurenia a nakoniec zhasol display :-( ... mate niekto kontakt na skuseneho borca , co to opravi ? (bratislava a okolie)
dikes
dikes
grand20_16v- Poeet p?íspivku : 54
Registration date : 19. 09. 08
grand20_16v napsal:sakra, este som si hovoril, ze buduci tyzden dam novu bateriu a dam pozriet auto pred zimou ... a vcera sa vynuloval cas , potom prestal tocit ventilator kurenia a nakoniec zhasol display :-( ... mate niekto kontakt na skuseneho borca , co to opravi ? (bratislava a okolie)
dikes
V Ba neviem, ja som bol opravovat v CZ v Holešove - 100 % oprava , záruka 1 rok, cena 100 €
ivangs- Poeet p?íspivku : 24
Registration date : 22. 04. 09
Když si to pročteš pár příspěvků zpět, tak tam máš kontakty i na SK
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
Ano,tieto displeje su konstrukcne zle navrhnute.
Preto odchadzaju,hoci presli niekolkymi vyrobnymi zmenami.
Ak niekto chce viem to riesit
Slovensko /okr. Piestany
brano@t-network.sk alebo s.zpravu.
Preto odchadzaju,hoci presli niekolkymi vyrobnymi zmenami.
Ak niekto chce viem to riesit
Slovensko /okr. Piestany
brano@t-network.sk alebo s.zpravu.
brano_- Poeet p?íspivku : 6
Registration date : 05. 12. 09
zkušenost
Přesto,že tenhle skvělý vůz již konečně vlastním stala se mi tahle věc.Jednoho dne,když jsem vyrážel na šichtu mi nenaskočilo rádio.Ani ťuk z beden,ani písmeno na displeji.Nuž co řek jsem si,asi pojistka.Jak jsem zaparkoval hned jsem se na to juknul.Ale co to? vše bylo o.k a rádio stále ani ťuk .Zavřu vůz zamykám vůz a všimnu si,že mi zůstaly svítit na displeji údaje o venkovní teplotě a čas .Trvalo to už asi 5 dní,byl jsem už domluvený,že po svátcích navštívím servis .A dnes už stěží jsem otevřel dveře auta.Baterie byla totálně vyšlahaná .Odpojil jsem baterii dobil ji a znovu zapojil.A ouha začalo vše šlapat tak jak má .Zadal jsem kód a rádio jede,auto zamykám a na displeji je tma tak jak před tým .Takže nakonec pomohl takový restart řídící jednotky odpojením baterie a nemusel platit servisu za diagnostiku.
pablou- Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 16. 08. 09
skoro smrt
Tak se připojuji také k těm co umírá palubovka. Zatím problikává a začalo to jak přišel první mráz. Tak snad to půjde líp opravit , když neumřela uplně Odesílám do Holešova, pak dám vědět jak jsem dopadl.
cekru- Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 07. 01. 10
Som v tom
Myslel som, ze sa tomu to problemu vyhnem, ale obohuzial...
Zacala aj mne palubovka blikat a pri starte sa tiez mazu hodiny a atd... teraz cakam kedy bude off.
Cital som vsetky prispevky o palubovke, tak hadam to nebude az taky velky problem, ak ma niekto nove postrehy (skusenosti), dakujem.
Zacala aj mne palubovka blikat a pri starte sa tiez mazu hodiny a atd... teraz cakam kedy bude off.
Cital som vsetky prispevky o palubovke, tak hadam to nebude az taky velky problem, ak ma niekto nove postrehy (skusenosti), dakujem.
hreho- Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 19. 01. 10
Odporúčam Holešov, odborné a rychle.
ivangs- Poeet p?íspivku : 24
Registration date : 22. 04. 09
A je to ok
Tak dneska je palubka po testu a zítra odešle. Měla by být OK. Trvalo to jen 8 dní, což si myslím je dost rychle. Tak pak dam vědět až bude na mě svítit v autě. Jinak cena přijatelná.
cekru- Poeet p?íspivku : 2
Registration date : 07. 01. 10
Jak to tak sleduju, je tedy příčinou úmrtí displeje vždy slabá baterka? Nebo to může přijít kdykoliv? Mám tam baterii (akumulátor) nejspíš původní s datem 08/2004, ale zatim nevykazuje známky konce života a displej též nevykazuje žádné pochybnosti (hned při koupi auta jsem preventivně o něco snížil jas)
Mam to opravene, necakal som pokial uplne zhasne display, ale isel som s tym hned do servisu, oprava do 24 hod cena 130€, zaruka 2 roky, chyba stale rovnaka ako mi ten mechanik (vlastne autoelektrikar) povedal. Zo slabou bateriou to nema nic spolocne, ja som mal polrocnu 100% stav, skor ci neskor to odide kazdemu.hreho napsal:Myslel som, ze sa tomu to problemu vyhnem, ale obohuzial...
hreho- Poeet p?íspivku : 3
Registration date : 19. 01. 10
Strana 5 z 13 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11, 12, 13
Strana 5 z 13
Povolení tohoto fóra: