Olej
+33
MacaC
Pule
PRADedaR
Sedli
Karlučo
pepamarek
maky
pepabor
Hynek
monas.cz
lukas48
Kopy
berko
Nomed
Vacekzl
nera738
jaris
Popenec
svar
Ruda
ScenicNoir
vecino
bambinot
Grandík
MartinLM-SK
pirduch
gazer
medabeda
hallda & hallyna
Frodo
xxmirek
sali
Lazak
37 posters
Strana 4 z 6
Strana 4 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Olej
Mám pocit pokud si dobře pamatuji, že interval výměny je minimálně 30 000km nebo dva roky...a ne co rok...
Tak mi v servise potvrdili, že je to naprosto ok. Hlásí to interval 1 roku nebo dosažený počet km což mám nastaveno na 20.000 km.
vecino- Poeet p?íspivku : 170
Registration date : 24. 03. 09
Info v podpisu.
vecino- Poeet p?íspivku : 170
Registration date : 24. 03. 09
olej je najlepšie meniť max. 12 000 alebo ten jeden rok. dozvedel som sa že na našich grandoch hlavne 88 a viac kw je trošku problém s klukou. že oni sú len dočipované a spodok motora z menej koňových mototov. keď sa vypúšťa olej dobre odsledovať či tam niesú aj nejaké piliny od valcov a tak. to mi povedal chlapák čo s tým robí. ja len podávam ďalej tak sa nehnevajte na mňa.vecino napsal:Tak mi v servise potvrdili, že je to naprosto ok. Hlásí to interval 1 roku nebo dosažený počet km což mám nastaveno na 20.000 km.
Naposledy upravil nera738 dne Sun Apr 25, 2010 4:28 am, celkově upraveno 1 krát
nera738- Poeet p?íspivku : 244
Registration date : 01. 12. 09
olej
Zdraví přátelé,
olej měním při najetí 10.000km, déle se mi ho tam nechce nechávat, to co vidím když to vypouštím, tak to je pěknej hnus. Neumím si představit, nechat ho tam 30.000km podle nastavení servisu. Olej používám "Texaco Havoline Ultra Syntetic 5W-40".
bambinot
olej měním při najetí 10.000km, déle se mi ho tam nechce nechávat, to co vidím když to vypouštím, tak to je pěknej hnus. Neumím si představit, nechat ho tam 30.000km podle nastavení servisu. Olej používám "Texaco Havoline Ultra Syntetic 5W-40".
bambinot
bambinot- Poeet p?íspivku : 103
Registration date : 04. 03. 09
SOUHLAS 10TIS. A VEN olej elf 5w-40bambinot napsal:Zdraví přátelé,
bambinot
bambinot napsal:Zdraví přátelé,
bambinot
sal lahko hovori ked ja davam za 1L 16€ ... A V RENALTE BY ZA NEHO CHCELI 20€
alw menit treba tak ci tak dal som si znizit interval na 15 000 km ... ale tak ci tak za 1 rok to neprejdem ani keby co bolo
Nomed- Poeet p?íspivku : 68
Registration date : 01. 01. 10
páč mam najeto 140 000 km tak tam dávám 10w 40
berko- Poeet p?íspivku : 695
Registration date : 02. 09. 08
ELF Solaris DPF 5W-30
pac mam FAP a momentalne ho nemam za co zamenit .o ziadnej lacnejsej nahrade neviem
pac mam FAP a momentalne ho nemam za co zamenit .o ziadnej lacnejsej nahrade neviem
mam taky FAP a davam tam 10w 40Nomed napsal:ELF Solaris DPF 5W-30
berko napsal:mam taky FAP a davam tam 10w 40Nomed napsal:ELF Solaris DPF 5W-30
? to myslys vazne ?
ak sa dobre rozumieme FAP je filter pevnych castic ..... ak sa dobre rozumieme tak potom mam otazku ako na to reaguje (filter pev. cas.) ? ...... alebo sa len castejsie zanasa a vypaluje .. ale to sa potom skracuje jeho zivotnost ci nie ? .. a v neposlednom rade kupovat novy je tiez dobra palka
FAP zanašeji saze z nafty a u mne se to vypaluje asi po ujeti 5000km teda co to napsalo hlašku a musel jsem mazat na dalnici ,jinak o vypalovani nevim a životnost je podle kvality nafty ,pry asi 200 000km ale to řika každej něco jineho to se pak uvidi,jinak si kupovat to nema cenu je to drahe je pak potřeba zjisit tlaky u čidel a prostě to nějak udělat ale to ukaže časNomed napsal:berko napsal:mam taky FAP a davam tam 10w 40Nomed napsal:ELF Solaris DPF 5W-30
? to myslys vazne ?
ak sa dobre rozumieme FAP je filter pevnych castic ..... ak sa dobre rozumieme tak potom mam otazku ako na to reaguje (filter pev. cas.) ? ...... alebo sa len castejsie zanasa a vypaluje .. ale to sa potom skracuje jeho zivotnost ci nie ? .. a v neposlednom rade kupovat novy je tiez dobra palka
olej
Nomed napsal:bambinot napsal:Zdraví přátelé,
bambinot
sal lahko hovori ked ja davam za 1L 16€ ... A V RENALTE BY ZA NEHO CHCELI 20€
alw menit treba tak ci tak dal som si znizit interval na 15 000 km ... ale tak ci tak za 1 rok to neprejdem ani keby co bolo
Tak to není žádná láce kolego, zkus internet, aukro, oleje atd. Je pravda, že já mám nedaleko velkoobchod olejů, tak ta cena je velmi přijatelná. Zkus se podívat na www.vasoil.cz. Možná by jsi se domluvil a poslou na slovensko.
bambinot
bambinot- Poeet p?íspivku : 103
Registration date : 04. 03. 09
Tak jsem měnil mot.olej liqui moly+filtr mann,před vypuštěním 15min proplach liqui moly.
Ten starý olej co po 12 000km vytekl byl dost černý (máme 158 000km).
Za celý rok a ujeté km jsem dolil pulčák oilu po max.
Tak si myslím,že by to chtělo taky pulčák,ale s jinou viskozitou,nebo Vizovickou?
Třeba 52%,ne?
Ten starý olej co po 12 000km vytekl byl dost černý (máme 158 000km).
Za celý rok a ujeté km jsem dolil pulčák oilu po max.
Tak si myslím,že by to chtělo taky pulčák,ale s jinou viskozitou,nebo Vizovickou?
Třeba 52%,ne?
Kopy- Poeet p?íspivku : 259
Registration date : 19. 02. 09
Ahoj,
takže já jsem taky zase po výměně oleje. Opět a zas to byl Elf Evolution SXR 5W40. Jinak trochu mi ukáplo na kanystr, který byl úplně čistý. Když jsem ho potom bral do ruky a byl od toho oleje, tak jsem v tom vylitém oleji cítil takové malé částečky, něco jako písek, ale menší. To je dobře nebo špatně? Myslím si že asi dobře, protože olej asi odvedl dobrou práci a odplavil ty nečistoty, ale až v takové míře? Každopádně subjektivně se mi zdá, že se motor trochu ztichl....
takže já jsem taky zase po výměně oleje. Opět a zas to byl Elf Evolution SXR 5W40. Jinak trochu mi ukáplo na kanystr, který byl úplně čistý. Když jsem ho potom bral do ruky a byl od toho oleje, tak jsem v tom vylitém oleji cítil takové malé částečky, něco jako písek, ale menší. To je dobře nebo špatně? Myslím si že asi dobře, protože olej asi odvedl dobrou práci a odplavil ty nečistoty, ale až v takové míře? Každopádně subjektivně se mi zdá, že se motor trochu ztichl....
Popenec- Poeet p?íspivku : 667
Registration date : 24. 07. 09
Ahoj
chystám se na výměnu oleje, myslíte že tam můžu nalít Mogul Racing 5W-40 nebo MOGUL 5W-40 EXTREME PD, mám zdroj přímo v paramu takže cenově pohoda. Motor 1,6 16V
chystám se na výměnu oleje, myslíte že tam můžu nalít Mogul Racing 5W-40 nebo MOGUL 5W-40 EXTREME PD, mám zdroj přímo v paramu takže cenově pohoda. Motor 1,6 16V
lukas48- Poeet p?íspivku : 16
Registration date : 27. 07. 10
Zjisti si, kterou výkonnostní třídu ACEA potřebuje tvoje auto a pokud má Mogul přesně stejnou, pak ano.lukas48 napsal:můžu nalít Mogul Racing 5W-40 nebo MOGUL 5W-40 EXTREME PD ... Motor 1,6 16V
ScenicNoir- Poeet p?íspivku : 196
Registration date : 31. 07. 08
Zdravím všechny...
Sice to na 50% nepatří sem, ale chci poděkovat přispěvatelům tohoto webu. Díky Vám jsem si vyměnil vzduch. filtr kabin fitr a udělal kliky na otevírání. DĚKUJU!
Ale teď k oleji, chci si vyměnit olej mám 2.0 dci 110kw ale nemůžu najít olejový filtr. Zepředu se k němu nedostanu protože mezi motorem a chladičem je přístup jak penězům (źádný) můžete mi prosím poradit.
Děkuji
Sice to na 50% nepatří sem, ale chci poděkovat přispěvatelům tohoto webu. Díky Vám jsem si vyměnil vzduch. filtr kabin fitr a udělal kliky na otevírání. DĚKUJU!
Ale teď k oleji, chci si vyměnit olej mám 2.0 dci 110kw ale nemůžu najít olejový filtr. Zepředu se k němu nedostanu protože mezi motorem a chladičem je přístup jak penězům (źádný) můžete mi prosím poradit.
Děkuji
Na filtr musíš zespodu. Oddělat spodní kryt motoru a odšroubovat spodní část filtru. Povolíš o pár otáček, vyteče zbytek oleje. Vevnitř je vyměnitelná vložka. Bacha na rukávymonas.cz napsal:
Děkuji
svar- Poeet p?íspivku : 2615
Registration date : 28. 07. 08
Nabídka
Zítra dopoledne, ve čtvrtek 30.6.11, pojedu pro olej ELF EVOLUTION SXR 5W-40 5L. Pokud máte někdo zájem, vezmu ho víc.
Cena: 999,- s DPH
Pošlete SZ.
Přivezu do Brna, Zlína, Jihlavy, Pelhřimova nebo Českých Budějovic.
Cena: 999,- s DPH
Pošlete SZ.
Přivezu do Brna, Zlína, Jihlavy, Pelhřimova nebo Českých Budějovic.
Hynek- Poeet p?íspivku : 151
Registration date : 18. 10. 09
Zdar,
no já ho kupuju tady: http://www.olejshop.cz/oleje/automobilove-oleje/p/motorovy-olej-elf-evolution-sxr-5w-40-5-litru/ ...
no já ho kupuju tady: http://www.olejshop.cz/oleje/automobilove-oleje/p/motorovy-olej-elf-evolution-sxr-5w-40-5-litru/ ...
Naposledy upravil mistrli dne Wed Jun 29, 2011 7:11 pm, celkově upraveno 1 krát
mistrli- Poeet p?íspivku : 287
Registration date : 29. 03. 09
No to je pěkná cena.
Hynek- Poeet p?íspivku : 151
Registration date : 18. 10. 09
Strana 4 z 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Strana 4 z 6
Povolení tohoto fóra: